Sultan Özakça: Nuriye ve Semih’i yalnız bırakmayacağız

 Yüksel Caddesi’nde devam eden, “İşimizi geri istiyoruz” eylemine müdahale eden polise tepki gösteren Semih Özakça’nın annesi Sultan Özakça, “Nuriye ve Semih’i yalnız bırakmayacağız” dedi.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın açlık grevi eylemi 151’nci gününe girerken, hem onlara destek olmak hem de ihraç edildikleri işlerine dönmek isteyen kamu emekçilerinin başlattığı “İşimizi geri istiyoruz” eylemi 271’inci gününde devam etti. Her gün, akşam saatlerinde Yüksel Caddesi’nde bir araya gelen kamu emekçileri ve destekçilerine bu akşam Semih Özakça’nın annesi Sultan Özakça da destek verdi.

Yüksel Caddesi’nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak için Konur Sokak’ta toplanan grup, yürüyüşe geçtiği sırada polisler barikatla sokağı geçişlere kapattı.
Polis kalkanları önünde açıklama yapmak isteyen grup, “Nuriye ve Semih’in açlık grevi eylemi 151’inci gününde, Nuriye Semih işe geri alınsın” yazılı pankartı açarak, “Nuriye Semih işe geri alınsın”, “Nuriye Semih onurumuzdur” sloganlarını attı.

ANNE ÖZAKÇA: NURİYE VE SEMİH’İ YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ

Pankartı yırtan polisler, kalkanlarla eylemcileri sokağın sonuna kadar iterek, uzaklaştırdı. Bu sırada Semih Özakça’nın annesi Sultan Özakça, müdahale eden polislere, “Nuriye ve Semih, 151 gündür açlık grevinde. Onlara ses olmaya geldik. Nuriye ve Semih’i yalnız bırakmayacağız” sözleriyle tepki gösterdi.
Eylem, alkış ve sloganlarla sonlandırıldı.

EN SON EKLENENLER