Ünlü pizzacı Dersim organik pizza yapacak

Kanada’da 15 yıl önce açtığı Dino’s Wood Burning Pizza ile ülkenin bir numarası haline gelen Dersimli Zeynel Arı, Dersim’in organik ürünlerden pizza yapacaklarını ve böylece memleketini tanınır hale getirmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Kanada’nın Toronto kentinde 15 yıl önce açtığı Dinos Wood Burning Pizza ile kısa sürede ünlenen Dersimli Zeynel Arı, memleketinin organik ürünlerinden pizza yapmaya koyuldu. Müşterileri arasında Kanada Başbakanı Justin Trudeau, şarkıcı Madonna ve birçok ünlü siyasetçi ile oyuncunun yer aldığı Arı’nın, Kanada’da birçok gazete ve dergide yer alan restoranı ödül sahibi. Toronto Star gazetesi tarafından Kanada’nın en iyi pizzacısı seçilen Dino’s Wood Burning Eyalet Parlamentosu tarafından da ödüllendirildi.

PİZZALARI BEĞENİLİYOR

Arı’nın pizza restoranı dönemin Başbakanı Stwen Harper’ın seçim kampanyasında yer bulmuştu. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın diplomatik ilişkiler için Kanada’ya geldiğinde restoranına gelip pizza yediğini anlatan Zeynel Arı, Demirtaş’ın da pizzalarını çok beğendiğini söyledi. Arı, pizzalarının bu kadar sevilmesinin nedeninin hamurundan sosuna kadar her şeyi kendilerinin yapması olduğunu söyledi. Aynı zamanda Dersim pidesi yaptıklarını belirten Arı, müşterilerinin bu pideyi çok beğendiğini aktardı.

DERSİM ORGANİK PİZZA YAPACAK

Kanada’da lezzet ve kalite olarak en tanınmış olan ismin Dinos Wood Burning Pizza olduğunu söyleyen Arı, dünyanın birçok yerinden şube açma için teklif aldığını; ancak önceliğinin Dersim’de pizza restoranı açmak olduğunu kaydetti. Bir pizza için gerekli olan malzemelerin doğal olanından Dersim’de mevcut olduğunu söyleyen Arı, “Dersim’de doğal yetişen dağ mantarı, dağ sarımsağı, biberi, domatesi, yine kavurma ve alabalıktan pizza yapmayı düşünüyoruz. Dersim’in organik ürünleri ile yapacağımız pizzaya organik Dersim Pizza ismini vererek Dersim isminin tanınmasını sağlayacağız” dedi.

EN SON EKLENENLER