Vicdan ve Adalet Nöbeti’ni Musa Anter Barış Parkı devralacak

Vicdan ve Adalet Nöbeti’ni devralan Van halkı, Musa Anter Barış Parkı’nda buluşacak. Nöbete katılacak HDP’li vekiller, “80 milyonun zulme uğramasına karşı nöbetteyiz” diyerek, katılım çağrısı yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından Diyarbakır’da startı verilen, İstanbul’dan sonra Van’da devralınan Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne ilişkin partinin il örgütünde basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya kent Milletvekili Lezgin Botan, Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan, Van İl Eşbaşkanı Gülistan Orhan, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Eşbaşkan vekili Çetin Ergün ve HDP Parti Meclisi (PM) üyesi Zelal Karakaya katıldı.

‘TOPLUMSAL GÜÇ ADALETİ TECELLİ EDECEK’

Nöbet eylemine ilişkin bilgi veren Milletvekili Lezgin Botan, asıl darbenin OHAL’in ilan edildiği 20 Temmuz olduğunu belirterek, HDP’nin hükümetin antidemokratik politikalarına karşı mücadele ettiğini söyledi. Vicdan ve Adalet Nöbeti’nin engellemelere rağmen toplumda büyük karşılık bulduğunu dile getiren Botan, “Toplumsal güç ayağa kalktığı sürece, gerçek adaletin herkes için tecelli edeceğini biliyoruz” dedi.

MUSA ANTER PARKI’NDA YAPILACAK

Devraldıkları nöbet eyleminin yarın saat 12.30’da Musa Anter Barış Parkı’nda yapılacak grup toplantısı ile sürdüreceklerini açıklayan Botan, “Milletvekillerimiz ve beraberindeki hak savunucuları Van’da bir araya gelecek. Halkımız ve siyasi parti temsilcileri saat 11.00’de heyeti karşılayacak. Vicdan sahibi herkesin nöbete katılacağını ve destek vereceğinin teyidini aldık. Tüm halklar nöbete destek vermeli” diyerek katılım çağrısında bulundu.

‘HALKLAR BİRLİKTE MÜCADELE EDEBİLİR’

Nöbetin tüm halkların hak ve özgürlüğü için olduğunu dile getiren Botan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Faşizm sürecinden geçiyoruz. Bu nedenle tüm toplum bizimle birlikte mücadele ederek, demokratik siyaset alanını genişletmeli. Kadınlar, gençler, akademisyenler ve adalet isteyen herkesin nöbet ile birlikte mücadele edebilir.”

‘80 MİLYONUN ZULME UĞRAMASINA KARŞI NÖBETTEYİZ’

Batman Milletvekili Mehmet Ali Aslan ise, ülkede son iki yılda yaşananlara dikkat çekerek, şunları söyledi: “Seçilmişlerin rehin alınması, gazeteciler ve akademisyenlerin rehin alınması, emekçilerin ihraç edilmesi, ülkede işsizliğin çığ gibi büyümesinin temelinde olan adaletsizliktir. Bununda esas kaynağı vicdansızlıktır. Ülkedeki 80 milyon insanın her açıdan zulme uğramasına karşın nöbet başlattık. Her ne kadar hükümet bunu engellemeye çalışsa da, vicdan sahibi insanların gönlünde yer alıyor ve tarihe geçiyor.”

‘BU BİR BAŞLANGIÇTIR’

HDP’nin eylem ve söylemlerinin yarınlara ışık tutacağını ifade eden Aslan, “Adaletsizlik hali ile ülkeyi yönetmek mümkün değildir. Mutlaka bir yere toslayacaktır. 115 yıldır aynı zihniyet ile yaşıyoruz. Bunun sürdürülebilmesi imkansızdır. Vicdan ve Adalet Nöbeti, özgür ve adil yarınların tetikleyici ve başlangıcıdır” diye konuştu.

Yarın saat 11.00’de nöbet için gelecek heyet HDP Van il binasında karşılanacak, saat 12.30’da ise grup toplantısı yapmak üzere nöbet eyleminin yapılacağı Musa Anter Barış Parkı’na geçilecek.

EN SON EKLENENLER