Yapmayın çocuklar!

Diyarbakır’da pazarların vazgeçilmezi olan el arabalı çocuklar, farkında olmadan kimi zaman oyun gibi gördükleri tehlikeli hareketler yapıyor. Objektiflere yansıyan bu çocuklardan 3’ü trafiğin yoğun olduğu caddede pazara böyle yol alıyor!

Diyarbakır’da pazara gittiğinizde hemen arkanızdan, daha rahat sürebilmesi için ayaklarının altına da 2 tekerlek yerleştirilmiş el arabasıyla bir çocuk “Araba lazım mı” diye belirir. Diyarbakır’ın el arabalı pazarcı çocukları böylelikle yoksul ailelerinin geçimine, kazandıkları birkaç liralık para ile katkıda bulunmuş oluyor.

İşte bu çocuklardan 3’ü yoğun trafiğin yaşandığı Gevran Caddesi’nde Ofis’teki Pazartesi Pazarı’na yetişebilmek için tehlikeli bir şekilde yol alıyor. Bisikletli çocuk bir eliyle direksiyonu bir eliyle de bir çocuğun içinde bulunduğu el arabasının kolundan, birinci el arabasına binmiş çocuk ikinci el arabasını ve ikinci el arabasındaki çocuk da üçüncü el arabasını tutmuş adeta uzun bir araç görünümünde arabaların arasında tehlikeli bir şekilde yol alıyor.

Bu işten zevk aldıkları yüzlerine yansıyan çocukların tehlikeli hareketi objektife böyle yansıdı.

EN SON EKLENENLER