Grup Yorum Gülmen ve Özakça için açlık grevine giriyor

 – Grup Yorum, açlık grevindeki Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın taleplerinin kabul edilmesi ve grup üyelerinin serbest bırakılması için bir aylık açlık grevine başlayacaklarını duyurdu.

Grup Yorum, Kanun Hükmünde Kararname’yle (KHK) ihraç edilen ve işlerine geri dönmek amacıyla başladıkları açlık grevinin 153’üncü gününde olan tutuklu Nuriye Gümen ve Semih Özakça’nın taleplerinin kabul edilmesi ve tutuklu grup üyelerinin serbest bırakılması için bir aylık açlık grevine başlayacaklarını duyurdu.

Sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, grup üyelerinden tutuklu olan Sultan Gökçek, Fırat Kıl, Dilan Poyraz, Bergün Varan, koro üyesi İlyas Kazan ve İdil Halk Tiyatrosu oyuncusu Akif Uzun’un serbest bırakılması istendi.

Açıklamada, “Bir ülkenin sanatçılarını, akademisyenlerini kendileri gibi düşünmüyor diye hapse atanlar siyasi olarak ölüdür demiyoruz, ölmüştür artık diyoruz. İyi ve doğru bir yoldayız biz, kanıtı AKP’nin saldırılarıdır. Direnişimizin, taleplerimizin ve öfkemizin sonuçlarıdır AKP’nin bu çaresizce saldırıları” ifadeleri kullanıldı.

EN SON EKLENENLER