Musa Anter Parkı’na alınmayanlar: Nöbet boyunca buradayız

 Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne alınana kadar bekleyişlerini sürdüreceklerini dile getiren Vanlılar, “İrademize sahip çıkmamızı engellemek isteyenler bilsin ki nöbet boyunca burada olacağız” dedi.

Van’ın devraldığı Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne katılmak isteyen siyasetçiler ve nöbeti ziyaret etmek isteyen yurttaşların engellemeye rağmen park çevresi ve ara sokaklardaki bekleyişi sürüyor. Engellemeye tepki gösteren yurttaşlar, “Ne kadar baskı ve engellemeye maruz kalırsak kalalım, mücadele etmeyi sürdüreceğiz” dedi.

‘İRADEMİZİ YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ’

Vekillerinin yanında olmaya devam edeceklerini söyleyen Göknur Baran, “Hiçbir şekilde baskılar bizi yıldıramaz. İçeri alınmadık ancak sokaklarda olmaya devam edeceğiz. Vekillerimiz yalnız değildir. Halkımızın iradesi yalnız değildir. Her zaman irademizi koruyup sahip çıkacağız” dedi.

‘KORKU YARATMAK İSTİYORLAR’
Nöbet alanının polis ablukasında olduğuna dikkat çeken Orhan Dalga, “Van’da her sokak başı polis tarafından tutulmuş durumda. Sabah evden çıktığımız andan itibaren her sokakta bariyer ve panzerlerle karşılaştık. Bu yapılanın tek bir adı var o da korku ülkesi yaratmaktır” diye konuştu.

‘BEKLEYİŞİMİZ SÜRECEK’

Van halkının vekillerine sahip çıkacağını belirten Dalga, “Van halkı iradesine sahip çıkmaya devam ediyor. Sokaklara bakarsanız her sokak arasında insanların beklediğini göreceksiniz. Eğer bu kadar bariyerler olmasaydı burada binler biraya gelecekti. Onların bariyerlerine ve panzerlerine boyun eğmeyeceğiz. Bu toplum yıllardır bu baskıyı yaşıyor. Sokakları korku yuvası yapmaya çalışanlar şunu bilsin ki biz halkız ve her zaman dik duracağız. Bekleyişimiz devam edecek” ifadesinde bulundu.

‘NÖBET BİTENE KADAR GİTMİYORUZ’

Nöbet için Hakkari’den geldiğini dile getiren Fırat Başaran, “Ancak alana geldiğimizde dikta hükümeti bizleri almadı. Bugün nöbet alanına gelin insanlardan korktukları için HDP binasından başladı engellemeleri. Bizler alana grup grup gelmek zorunda kaldık. Hepimizin kimlikleri alıp GBT yaptılar. Alana geldiğimizde ise iki arkadaşımı darp ederek gözaltına aldılar. Yine bir yaşlı amcayı darp ettiler. Bu hükümet adaletten korkuyor. Ancak unutmasınlar ki bu baskı duvarını yıkacağız. Bizleri içeri almasalar da nöbet bitene kadar alanda bekleyişimiz devam edecek. Bizler gitmiyoruz ve yılmıyoruz” dedi.

‘HALKIN BÜYÜK İLGİSİ VARDI’

Alana alınmayanlardan HDP Tuşba Eşbaşkanı Mehmet Salih Cidan, nöbete gösterilen ilgiye dikkat çekerek, “İnsanların HDP binası önünde toplandı. Büyük bir ilgi vardı. Ancak ilk baskılar HDP binasının önünde başladı. İnsanların parti binasından dışarı dahi çıkmasına izin vermediler. Çünkü halkın iradesine sahip çıkmasına tahammülleri yok. Maalesef orada biraya gelmemizi izin vermeyen güvenlik güçleri, bizim alanda vekillerimizin yanına dahi gitmemize izin vermedi” dedi.

‘ALKIŞA DAHİ TAHAMMÜLLERİ YOK’

Polislerin alkışa dahi tahammül edemediğini belirten Cidan, “Alkışların ardından gerilim yaşandı ve o arada gözaltılar oldu. Vekiller neden gözaltına alıyorsunuz dediğinde, polisler ‘Biz istediğimizi gözaltına alırız’ cevabının verdi. Şunu çok iyi gördük, sokaklardan korkuyorlar. Ama biz onların baskısı karşısında yılmayacağız. Ve vekillerimizi yalnız bırakmayacağız. Baskılar karşısında halkımızı alana bekliyoruz” diye konuştu.

‘İRADEMİZ İÇİN GECE GÜNDÜZ BURADA OLACAĞIZ’

Alana alınmayanlardan HDP Tuşba Eşbaşkanı Leyla Durmuş ise “Kürt halkının tüm haklarını ellerinden almak istiyorlar. Bu da yetmez gibi şimdi de sesini bastırmak istiyor. Vekillerin alanda olmasaydı halka her türlü saldırıda bulunabilirlerdi. Sistemin halk etkisi kıyafete bile tahammülü olmazken, halkın direnmesini istemiyorlar. Ne olursa olsun nöbeti gerek halk olarak gerek Eşbaşkanlar olarak sahipleneceğiz. İrademiz için gecesi gündüzüyle burada olmaya devam edeceğiz” dedi.

‘ZULÜM KARŞISINDA PES ETMEYECEĞİZ’

HDP Parti Meclis Üyesi Bahattin Özkaya da bekleyişlerini sürdüreceklerini belirterek, “Bu zulüm karşısında pes etmeyeceğiz. İnsanlar buraya gelip nöbete sahip çıkmalıdır. Bizler içeri alınana kadar bekleyişimizi sürdüreceğiz” diye konuştu.

EN SON EKLENENLER