Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’nde cinsel saldırı iddiası

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve bağlı kurumların özel güvenliğini sağlayan özel güvenlik şirketinde çalışan E.Y.’nin şirket yetkilisinin tarafından cinsel saldırısına maruz kaldığı iddia edildi. Konu yargıya taşınmasına rağmen, müdürlük söz konusu şirketle çalışmayı sürdürüyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Diyarbakır İl Müdürlüğü ve bağlı kurumlarında özel güvenliğini sağlayan Özel Güvenlik Şirketi’nde çalışan 30 yaşlarında E.Y.’nin şirkette bir yetkilinin ve çalışanların cinsel saldırısına maruz kaldığını iddia edildi. E.Y. gördüğü şiddet ve saldırı nedeniyle Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’ne bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’nde (ŞÖNİM) ve Kadın Sığınma Evi’ne başvuruda bulundu. Başvuruyla birlikte olayı öğrenen ve güvenlik nedeniyle ismini vermek istemeyen bir kurum çalışanı, E.Y’nin uzun süredir cinsel saldırıya maruz kaldığını, işten atılmak ve teşhir edilmekle tehdit edildiğini aktardı. Kurum çalışanı, E.Y.’nin yaşadıklarından dolayı psikolojisinin bozulduğunu ifade etti.

BAŞVURU DOSYASI SÜMENALTI MI EDİLİYOR?

E.Y.’nin başvurusu üzerine kurumda açılan dosyaya hiç bir personelin ulaşamadığını söyleyen kurum çalışanı, bu durumun idare tarafından olayın üzerini örtbas edilmesi amacıyla yapıldığını öne sürdü. Olayın adli makamlara ulaştığını kaydeden çalışan, “Yaşanan olay yargıya intikal edilmiş. Savcılığın dosyaya getirdiği ‘gizlilik kararı’ nedeniyle dosyanın içeriğine ulaşılmıyor” dedi.

Kurum çalışanının paylaştığı ilginç nokta ise; olayın kurum tarafından bilinmesi ve adli makamlara taşınmasına rağmen müdürlük söz konusu şirketle çalışmasını halen sürdürüyor olması.

Cinsel saldırıya maruz bırakılan E.Y’nin halen özel güvenlik şirketinde çalışan pozisyonunda görüldüğünün altını çizen kurum çalışanı, E.Y.’nin durumunu sorduklarında ücretsiz yıllık izne ayrıldığını kendilerine aktardıklarını söyledi. Kurum çalışanı, E.Y.’nin psikolojik sorunlarından dolayı bir hastanede tedavi gördüğü bilgisini paylaştı.

KLASİK CEVAP: YETKİLİLER TOPLANTIDA

İddiaları görüşmek üzere aradığımız Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü çalışanları, yetkililerin toplantıda olduğu ve toplantıları uzun süreceği gerekçesiyle iddialara yanıt verilemeyeceğini belirtti.

EN SON EKLENENLER