Cudi ve Gabar günlerdir yanıyor!

Askeri operasyonların aylardır devam ettiği Cudi ve Gabar bölgelerine çevre karakollardan yapılan top atışları yangınlara neden oluyor. Günlerdir süren yangınlarda sadece Cudi’de yüzlerce ağaç küle döndü.

Şırnak ve ilçelerinde “Özel Güvenlik Bölgesi” ilan edilen çok sayıda bölgede yüzlerce asker ve korucunun katılımıyla başlatılan askeri operasyonlar devam ediyor. Beytüşşebap ilçesindeki Kato Jîrka ile Gabar, Cudi ve Besta bölgelerinde yoğunlaşan operasyonlar esnasında yapılan bombardımanlar ve top atışları ormanlık alanlarda büyük yangınlara neden oluyor.

BİR YER SÖNÜYOR BİR YER BAŞLIYOR

Orman yangınlarının yoğunlaştığı ve hiçbir müdahalenin yapılamadığı alanların başında ise Cudi ve Gabar dağlarının bulunduğu bölgeler geliyor. Yaklaşık 4 gündür Görümlü, Çalışkan ve Hisar Jandarma Komando Taburlarından atılan top atışlarından dolayı Cudi bölgesinde yüzlerce ağaç küle döndü.

Bölgede bulunan Deriyê Cibrail, Sefine, Hesena ve Gire Çolya alanlarında ilk olarak çıkan yangın, günler sonra kendiliğinden sönerken, top atışlarından dolayı Çağlayan (Şax) ve Hisar (Hebler) alanlarında yeni yangınlar çıkmaya başladı.

YANGIN BÖLGESİNDE ASKERİ OPERASYON

Cizre-Silopi karayolu üzerinde rahat bir şekilde görülen yangının çıktığı alanların yasaklı olmasından kaynaklı ise müdahalede bulunulamıyor. Yangının devam ettiği bölgenin yakınında bulunan Gire Çolya alanında ise çok sayıda askerin katılımıyla operasyon başlatıldığı yerel kaynaklarca aktarıldı.

YAŞAM ALANLARI YOK OLUYOR

Öte yandan Görmeç Jandarma Komando Taburu’ndan önceki gün yapılan top atışları Gabar Dağı bölgesinde bulunan Geliyê Gurdila, Bîrava, Memurika ve Zivingo alanlarında da yangına neden oldu. Yer yer devam eden yangından dolayı çok sayıda canlının yaşam alanı olan ormanlıkların bir kısmının küle döndüğü belirtildi.

EN SON EKLENENLER