Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu ve Almanya’ya sert sözler

Alman Dergisine konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Türkiye’de adalet olmadığına” ilişkin sözlerine tepki gösteren Erdoğan, “Sen Adalet için yürürken senin güvenliğini biz aldık” diye konuştu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Karadeniz turu devam ediyor. Memleketi Rize’den Trabzon’a geçen Erdoğan, burada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yaptıkları “hizmetlerden” bahseden ve “Türkiye’nin dünyada idol olduğunu” ileri süren Erdoğan, yeni eğitim, öğretim döneminde kredilerin artacağını dile getirdi.

‘ALMANYA SALLIYOR’

Türkiye’nin yurt dışındaki kredisinin gayet iyi olduğunu ileri süren ve “Bakmayın Almanlar böyle sallayıp duruyor. Varsın sallasınlar” şeklinde konuşan Erdoğan, “Onlar da yanlışlarını anlayacaklar ama iş işten geçmiş olacak. Çünkü biz, Almanlara bir şey yapmadık ama ne yazık ki Almanlar son dönemde istikameti kaybettiler. Önlerinde seçim var. Biz Türkiye’yiz. En önemlisi şüphesiz ki atacağımız adımlarla Türkiye’yi çok daha farklı bir konuma getireceğiz” ifadelerini kullandı.

‘SENİ BİZ YÜRÜTTÜK’

Kılıçdaroğlu’nun Alman Dergisine verdiği röportajı sert sözlerle eleştiren Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şimdi sözde adalet yürüyüşü yapıyor. Çıkmış bir Alman dergisine beyanatta bulunuyor. Yazıklar olsun. Türkiye’de adalet yokmuş, özgürlük yokmuş. Ankara’dan çıktın İstanbul’a kadar yürüdün, senin güvenliğini kim aldı? Sen o yolda yürürken, o kadar vatandaşa zulmettin. Senin güvenliğini kim aldı? Bu hükümet aldı. Bu hükümet sana o imkanları verdi. Bu hükümet aldı ya. Hala sözde adalet derken, senin İzmir Büyükşehir Belediyende grevler var. Orada işçiler adalet arıyor, sen orayı bir hallet de ondan sonra adaleti konuşalım. Adalet, duygusal değildir. Adalet, hissi değildir. Adalet, yürek ister, yürek ve adalet sorumluluk ister. Biz bununla bu yoldayız. FETÖ’cüyü, PKK’yı, DEAŞ’ı korumak için sözde adalet yürüyüşü yapıyorsan yazıklar olsun sana. Hastayım diye yargı onları bıraktı, hasta olan yürüyor nasıl oluyor bu iş. Bunları iyi tanıyalım.”

EN SON EKLENENLER