Hubyar köyünde yaşanan saldırıya Aydın Deniz’den tepki

Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Aydın Deniz, 6 Ağustos Pazar akşamı Hubyar Sultan Dergahında gençlere yapılan saldırıyı kınadığını açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Aydın Deniz, 6 Ağustos Pazar akşamı saat 20:00 sıralarında Tokat’ta Hubyar Sultan Dergahı önünde bekleyen gençlere; “Buradan uzaklaşın evinize gidin, sizden rahatsız oluyoruz” uyarısıyla başlayan tartışmanın öncelikle çocuklar – gençler arasında bir kavgaya dönüştüğünü bildirdi.

Aydın Deniz, çocuklar arasında yaşanan kavgayı ayırması gereken Vakıf, Dernek, Federasyon Başkan ve yöneticiliği yapmış olan Hıdır Temel ve ailesinin kavgayı ayırmak yerine çocuklara ve kavgayı ayırmak isteyenlere saldırarak kavganın büyümesini sağladığını kaydetti.

Açıklamanın devamı şöyle :

Öfkesini alamayan Hıdır Temel, her seferinde maddi imkansızlıklarından faydalanarak adeta tetikçi olarak kullandıkları bir grup çeteyi geceleyin köye çağırmıştır. Tokat Şenköy’lü (Zazara) olan bir minübüs çete her sorun yaşandığında güya ziyaretçi adı altında Hubyar Köyüne getirtilmektedir. Daha öncelerde de bu şekilde saldırı, tehditleri organize etmişler ve konularla ilgili hukuka yansımış şikayetler bulunmaktadır.

Gece köye gelen çete mensupları sabaha kadar silahlarla köy içerisinde taciz ve tehdit ateşi açarak Hubyar Köyü halkını tehdit etmişlerdir. Kavgaya karışan gençlerin oturduğu evler çete üyelerine gösterilmiş ve sabah olduğunda beş kişi olduğu söylenen silahlı bu çete başlarında Hıdır Temel’le birlikte köy içerisinde tehditkar bir şekilde dolaşmaya başlamıştır.

Bu esnada yalnız yakaladıklar köy halkından ve Dernek üyemiz olan Hasan Güney’i darp etmişlerdir. Yapılan şikayetler üzerine köye doğru yola çıkan Jandarmaya yakalanmamak üzere beş kişilik çete köyü terk etmiştir.
Bu olaylar bir çocuk kavgası olarak başlamış ama maalesef ki kendisini inanç önderi olarak sunan Mustafa Temel, Alevi kurumlarında görev yapan oğlu Hıdır Temel, amca çocukları Ali Temel, Mahmut Temel ve ailedeki kadınların da kavgayı ayırmak yerine karşı taraf gördükleri çocuklara – gençlere saldırmalarıyla büyümüştür.

Öncelikle bir Alevi inanç merkezinde yaşanan bu çirkin saldırıyı kınıyoruz. Yine bir Alevi inanç merkezinde çetelik yapan ve yaptıranları kınıyoruz. Herkesi Alevi inanç merkezine uygun davranmaya davet ediyor ve yaşanan bu çirkin olayın takipçisi olacağımızı beyan ediyoruz.

EN SON EKLENENLER