İstanbul Kadın Meclisi kuruldu

“Kıyafetime Karışma” diyen kadınlar, Maçka kadın buluşmasından sonra İstanbul Kadın Meclisi kurma kararı aldı.

“Kıyafetime Karışma” diyen kadınlar, Maçka kadın buluşmasından sonra yaklaşık 200 kadının katılımıyla gerçekleştirilen forumda önemli kararlar aldı. İstanbul Kadın Meclisi kurma kararı alan kadınlar yazılı açıklama yaptı.

Hiçbir kadının kıyafetine karışılmasına izin vermeyeceklerini kaydeden kadınlar, “Kadınların kıyafetleri bahane edilerek saldırıya uğraması karşısında kadınlar olarak dayanışmayı güçlendirip birlikte mücadeleyi sürdüreceğiz” dedi.

Açıklamada şunlar kaydedildi: “Müftülere nikah yetkisi verilemez. Tüm kadınlar ve çocuklar için bir tehdit olarak önümüze getirilen din görevlisi olan müftülere nikah kıyma yetkisi verilmesi; çocuk yaşta zorla evlendirmenin önünü açacak olmasının yanın sıra bu uygulamadan güç alarak birçok resmi işlemin din görevlilerinin kanaatleri ve dini referanslarla yapılacağı gibi hayati tehlikelerle birlikte laikliğin temelini sarsacak bir uygulamadır. Bu yüzden biz kadınlar müftülük yasası ile ilgili tüm süreçlerde birlikte güçlü bir karşı koyuş ortaya koyacak ve yasayı geçirtmeyeceğiz.

‘İSTANBUL KADIN MECLİSİ’Nİ KURDUK DAHA GÜÇLÜYÜZ’

İstanbul Kadın Meclisi kuruldu. Artık daha güçlüyüz. Kadınların bir mücadele adreslerine ihtiyaçları var. Bugün müftülük ve kıyafet yarın kim bilir hangi tehditle karşımıza çıkacaklar. Kadınlar olarak kendi hayatımıza dair kararlar almazsak her seferinde onlar bizim yerimize konuşma fırsatı bulacaklardır. İşte bu yüzden bir araya gelebileceğimiz birlikte konuşup birlikte karar alabileceğimiz İstanbul Kadın Meclisi’ni kurma kararı aldık. Meclisimiz tüm kadınların eşit söz hakkı ile kendini var edebileceği kadınların tüm sorunlarına karşı birlikte çözüm yolları arayacağı şekilde yürüyecek. Ayda bir düzenli toplantılar düzenleyeceğiz.

Meclis kararlarının uygulanması ve eşit görev dağılımı için forumda katılıma açık bir Meclis Koordinasyonu da oluşturduk. Tüm kadınları hem meclise hem de koordinasyona katılmaya davet ediyoruz. Artık yolumuza İstanbul Kadın Meclisi olarak devam ediyoruz.

Bundan böyle meclisimiz kadınlara karşı atılan her adımın karşısında olacak. Forumda kadınların hayatını etkileyen ve mücadele hattımızda işlenmesi için önerilen birçok konu ele alındı. Eğitim sisteminde gericileşmenin en çok kadınları ve çocukları etkilemesinden, kadına yönelik şiddeti ve artan baskıyı nasıl önleyebileceğimize kadar tartıştığımız her konu başlığında birlikte adım atacağız. Tüm kadınları bu vesileyle bir kere daha mücadeleye davet ediyoruz.”

EN SON EKLENENLER