Paris’te askerlerin üzerine araç sürüldü

Paris’in Levallois-Perret semtinde kimliği henüz belirlenmeyen bir kişinin aracını askerlerin üzerine sürdüğü bildirildi. Olayda, altı askerden ikisinin ağır, dördünün ise hafif yaralandığı bilgisi verildi. Olaya yönelik soruşturmanın savcılığın terörle mücadele biriminin devraldığı bildirildi.

Savcılıktan yapılan açıklamada, soruşturmanın “terörizm saikli cinayet” iddiasıyla yürütüleceği belirtildi. Fransa Savunma Bakanı Florence Parly, olayın “düşmanca bir eylem” olduğunu belirterek, bu eylemin Fransız halkını korumak için çalışan Fransız askerlerinin kararlılığını azaltamayacağına dikkat çekti.

Polis çarşamba sabah saatlerinde gerçekleşen olayda, aracın sürücüsünün aracıyla birlikte kaçtığı ve şüphelinin aranmaya devam ettiğini açıkladı. Sözkonusu aracın BMW marka koyu renkli bir araç olduğu belirtildi. Yetkililer, şüpheli kişinin aracını “kasten” askerlerin üzerine sürdüğünden yola çıkıyor.

“Kasıtlı olmadığına yönelik şüphe yok”

Levallois-Perret Belediye Başkanı Patrick Balkany Fransız BFMTV televizyonuna yaptığı açıklamada, olayın Paris’in kuzeybatısındaki bir kışlanın önünde gerçekleştiğini belirtti. Balkany aracın, kışladan çıkan askerlerin üzerine “çok hızlı” sürüldüğünü ifade etti. Belediye Başkanı, “olayın kasıtlı olmadığına dair hiç bir şüphe olmadığını” söyledi.

Üzerlerine araç sürülen askerlerin, 2015 Ocak ayında mizah dergisi Charlie Hebdo ve koşer süpermarkete  düzenlenen saldırılar sonrası terörle mücadele misyonu kapsamında başlatılan Operasyon Sentinelle’ye bağlı oldukları belirtildi. 

Fransa’daki terör saldırıları sonrası başlatılan terörle mücadele operasyonları kapsamında görevli askerler ülke içinde özellikle de sinagog, havalimanı, tren istasyonları, müze ve turistlerin yoğun olduğu bölgelerde nöbet tutuyor.

Fransa’da güvenlik güçleri çok sayıda kez saldırıların hedefinde yer aldı. Son olarak cumartesi akşamı elinde bıçak olan bir kişinin Eyfel Kulesi önünde bağırmaya başladığı ve polisin uyarısı üzerine karşı koymadan teslim olduğu bildirilmişti. Söz konusu kişinin uzun yıllardır psikolojik sorunları olduğu ve psikyatri kliniğine gönderildiği açıklanmıştı.

© Deutsche Welle Türkçe
DW/AFP/GA/BÖ

EN SON EKLENENLER