Üstün: Suçsa hep birlikte işledik

Büyükada’da gözaltına alınarak tutuklanan insan hakları savunucuları arasında yer alan İlknur Üstün, Sincan Cezaevi’nden “Kadınlar yoksul ve yoksun olmasınlar; eğitim görsünler, tacize, tecavüze uğramasınlar istiyoruz. Eğer bu suçsa biz bu suçu hep birlikte işledik ve işliyoruz” mesajını verdi.

Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka, tutuklu insan hakları savunucusu İlknur Üstün ile görüştü. Nazlıaka’nın aktardıklarına göre, kadınların özgürlüğü ve eşitliği için mücadele ettiklerini dile getiren Üstün, “Bu mücadeleyi en demokratik zeminde ve şeffaf biçimde yaptık. Biz hep şiddetsiz bir dünya talep ettik. Bu talebimizi bundan sonra da seslendirmeye devam edeceğiz” dedi. Üstün, taleplerinin açık ve haklı olduğunu belirtirken “Kadınlar yoksul ve yoksun olmasınlar; eğitim görsünler, tacize, tecavüze uğramasınlar istiyoruz. Biz bunları Meclis’te yasa yaparak, kamu idaresinde politika oluşturmaya çalışarak, belediyelerde kadın dayanışma merkezleri kurarak gerçekleştirmeye çalıştık. Eğer bu suçsa biz bu suçu hep birlikte işledik ve işliyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yasama çalışmasında bulunanlar, kamu idaresinde bu çalışmalara destek verenler ve tüm çalışma yaptıklarımız da bu suça ortaktır o zaman” dedi.

Nazlıaka ise, Üstün’ün yaşamını kadınların eşitlik mücadelesine adadığını belirterek, “Kadınların ayrımcı politikalarla yok sayılmasına ve katledilmesine karşı sağlam duvardır o. Ezilenler için de bir sığınak. İlknur bu mücadeleyi meşru ortamlarda vermiştir, hiçbir örgüt üyeliği bulunmamaktadır” dedi. ANKARA

EN SON EKLENENLER