KESK imzaları İstanbul Valiliği’ne teslim etti

KESK İstanbul Şubeler Platformu, KHK ile ihraç edilen 10 bin emekçinin işlerine geri dönmesi için topladıkları imzaları İstanbul Valiliği’ne teslim etti.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) İstanbul Şubeler Platformu, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile ihraç edilen 10 bin emekçinin işlerine geri alınması talebiyle İstanbul Valiliği önünde basın açıklaması düzenledi. “İşimizi geri alacağız KHK’ler gidecek biz kalacağız” pankartı açan emekçiler, sık sık “Direne direne kazanacağız”, “KHK’ler gidecek biz kalacağız” ve “Ne darbe ne OHAL demokratik Türkiye” sloganları attı. Açıklamayı yapan KESK İstanbul Dönem Sözcüsü Özlem Tolu, yıllardır sürdürdükleri emek ve demokrasi mücadelesinin suç sayılmasına tepki göstererek, sendikal hak ve özgürlükler mücadelesi yürüttükleri için açığa alınanların suçlu değil kamu emekçileri mücadelesinin onuru olduğunu kaydetti.

Geri adım atmayacaklarını vurgulayan Tolu, ihraç edilen 10 bin emekçinin imzalarını OHAL Komisyonu’na teslim edeceklerini ifade etti. Tolu, “Bizler OHAL Komisyonu adı altında yapılmaya çalışılanların farkındayız. Ne yazık ki ülkemizde hukukun üstünlüğü ve hukuk devleti ilkelerinin hiçbir kırıntısı kalmamıştır. Bizi işimizden, ekmeğimizden eden KHK’leri çıkaran, imzalayan ve alkışlayanların kurumlarının önünde olmaya devam edeceğiz” diyerek AKP’nin memuru olmayacaklarını belirtti.

Emekçiler, açıklamanın ardından topladıkları imzaları teslim etmek üzere İstanbul Valiliği’ne geçti.

EN SON EKLENENLER