Örgüt modeli tek tipleştirmeye bir mesajdır

Uyum duygusu oluşturmak için toplumun karakteristik değerlerine müdahale etmek, bireyleri aynı parametrede buluşturmaya çalışmak, onları tek tipleştirmeye çalışmak halkları ve tüm toplumu mutsuz eder. Şu an yapılan yoklamalar ise tek tipleştirilmiş kişilerin olumlu ve istenen davranışı gösterdiklerindendir.

Üniforma, aslında meslek sınıflarına özgü birer iletişim kuralı politikasıdır. Örneğin bir kişinin doktor olduğunu, hemşire olduğunu, itfaiyeci olduğunu, ilk yardım, polis vb gibi. Bu özelliğin toplumda olduğunu hissetmek ise özgürlük, özgünlük ve güzelliktir. Tıpkı; Gürcüler, Boşnaklar, Lazlar, Çingenler, Süryaniler, Keldanîler, Aleviler, Kürtler, Rumlar, Ermeniler gibi yani Anadolu gibi.

Geldiğimiz süreç sinsi ve algılandığında iş işten geçmiş olgusu yaratmaktadır. Hangi cemaat veya örgüte ait olduğunuz giyilen kıyafetlerde hatta kişisel stilde öne çıkartılıyor; eğilim olanlar takke, şalvar, çöl ayakkabısı, bıyıksız sakal, madem bıyık gibi örgüt kokan kıyafetler. Bunların amacı yayılmacı zihniyet ve örgüt hukuklarını anlatan kölelik şeklidir. Yani kısacası bölünmüş parçalanmış bir toplumda her parçanın bir lideri ve o, parçanın köle toplumu vardır. Kişi istese istemese de o kıyafeti giydiğinde liderinin dünya görüşünü anlatmış olur.
Ancak hukuk açısından bakıldığında tek tip kıyafet giydirmek yargılanma süreci bitmeden kişilerin suçlu olduğunu algısı yaratacağından üzerinde düşünülmesi gereken bir konu.

EN SON EKLENENLER