TV 10, Hayatın Sesi ve İMC OHAL Komisyonuna başvuramıyor

İSTANBUL – OHAL kapsamında çıkarılan 668 sayılı KHK’ye dayanarak kapatılan Hayatın Sesi TV, İMC TV ve TV10, OHAL komisyonuna başvuru yapamıyor.

OHAL kapsamında kapatılan kurumların mağduriyetini gidermek iddiasıyla kurulan OHAL komisyonuna ilişkin tartışmalar sürüyor. 2018’den önce herhangi bir karar veremeyeceği konuşulan komisyona bazı kapatılan kurumlar başvuru dahi yapamıyor. İnternet üzerinden bir ön başvuru formu oluşturan komisyonun ilgili sayfasında Hayatın Sesi televizyonu, İMC televizyonu ve TV10 gibi kanalların isimleri yer almıyor. Bu kurumların isimleri ilgili sayfada yer almadığı için kurumlar herhangi bir başvuruda da bulunamıyor.

OHAL kapsamında çıkarılan 668 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile aralarında İMC TV, Hayatın Sesi, TV10, Van TV, Gün TV, Azadi TV ve Jiyan TV’nin de bulunduğu muhalif 12 televizyon ve 11 radyo kanalının yayın lisansı iptal edilmişti. Kararda Başbakanlık tarafından kurulan bir komisyonun etkili olduğu tartışılmıştı.

20 Temmuz’da ilan edilen OHAL kapsamında bugüne kadar 26 kanun hükmünde kararname (KHK) çıkarıldı. KHK’lerle bugüne kadar 111 bin 240 kamu görevlisi ihraç edildi, 32 bin 180 görevli uzaklaştırıldı. Bine yakın şirkete el konuldu, binlerce kurum, kuruluş, dernek kapatıldı.

Yüz binlerce insanın mağdur edildiği OHAL ve sonrasında ilan edilen KHK’lerden doğan mağduriyetleri gidermek iddiasıyla kurulan OHAL Komisyonuna başvurular 17 Temmuz’da başladı. 2017’den önce herhangi bir karar vermesine mucize gözü ile bakılan komisyonun çalışma süresi 2 yıl, incelemelerini ise dosya üzerinden yapacak ve başvurunun reddine veya kabulüne karar verebilecek. Komisyona ilişkin tartışmalar sürerken bir de çifte standart tartışması başladı.

EN SON EKLENENLER