Vicdan ve Adalet Nöbeti’nde 2. gün: Ziyaretler bariyerleri aştı

Vicdan ve Adalet Nöbeti tüm engellemelere rağmen ikinci gününde emek ve meslek örgütleri ve ekolojistlerin ziyaretiyle sürüyor.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Van Musa Anter Barış Parkı’nda sürdürdüğü Vicdan ve Adalet Nöbet’i hukukçular, siyasi partiler, emek ve meslek örgütleri ile ekolojistler tarafından ziyaret edildi. Ziyarette bariyerleri aşmayı başaran kadınların alkış ve zılgıtları dikkat çekti.

‘ADALETİN OLMADIĞI YERDE DOĞADAN BAHSEDİLEMEZ’

Ziyarete gelen ÇEVDER üyeleri, nöbetin taleplerini sonuna kadar desteklediklerini dile getirdi. Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan ve ÇEVDER Başkanı Ali Kalçık arasında kente atanan kayyumların doğaya zarar veren projeleri üzerine konuşmalar yapıldı. Söz konusu projelerin Van Gölü’ne verdiği zarar anlatırken, ÇEVDER Başkanı Ali Kalçık ise, yeni projeler hakkında bilgi verdi. Kalçık, “Sizin yaptığınız bu nöbeti sonuna kadar desteklediğimizi buradan ifade ediyoruz. Vicdan ve Adalet’in olmadığı hiçbir yerde insanlık adına, doğa adına değerlerden bahsedilemez. Zaten bir kentte atanan bunca kayyumun olduğu bir yerden doğanın korunduğunu söyleyemiyoruz. Van Gölü’nün manzarası doğa güzelliği, hizmet adına örülen duvarlarla katlediliyor. Doğa adına sağlam hiçbir şeyin yeşermesine izin verilmiyor” dedi.

‘BU NÖBETLER TOPLUMA UMUT VERİYOR’

Van Baro Başkanı Murat Timur da “Mazlum bir gelenekten gelen HDP’nin bu talebine elbette sessiz kalmamız mümkün değil. Bu kadar adaletsizliğin yaşandığı süreçte elbette toplumun umudu bu şekilde barışçıl yollarla yapılmış eylemlere oluyor. Adalet sağlanıncaya kadar birlikte yapılan mücadeleler sürecektir” diye konuştu.

KESK ÜYELERİ ALANA ALKIŞLARLA GİRDİ

KESK Şubeler Platformu, alana alkış ve zılgıtlarla girdi. Kamu çalışanlarını vekiller de alkış ve zılgıtlarla karşıladı. Platformu üyeleri böylesi bir süreçte yapılan eylemin önemine vurgu yaparak birlikte yapılacak mücadele yönteminin çok daha fazla güç getireceği vurgusu yapıldı.

KADINLAR ENGELLERİ AŞA AŞA GELDİ

İki hafta önce serbest bırakılan Siirt Milletvekili Besime Konca da nöbete katıldı. Yine Edremit DBP ve HDP yönetimi ziyaret gerçekleştirdi. Erciş ilçesinden gelen iki kadın iki gün üst üste alana girmek için mücadele verdiklerini kaydetti. Polis engelinin kendilerini durduramayacağını ve bu gün de nöbete ulaşabildiklerini, yarın da geleceklerini söyledi.

Ziyarete din alimleri ve kanaat önderleri de katılarak, adalet taleplerini dile getirdi. Dikkat çeken bir diğer ziyaret ise milletvekili Lezgin Botan’ın 7 yaşındaki Lavin isimli kızının babasını parkta ziyaret etmesi oldu.

ESNAFTAN İKRAM

Nöbet eylemindekilere çevrede bulunan esnaflar tarafından meyve ikram edildi. Ziyaretlerden arta kalan zamanlarda ikram edilen erik ve incirler katılımcılara dağıtılıyor. Ayrıca sıklıkla da parkta çevre temizliği yapılıyor.

BAYDEMİR VE ÇOCUKLARIN OYUNU

Parkın arka tarafında oyun oynayan çocuklar ise Osman Baydemir’in ağaç altında dinlendiğini görünce yanına geldi. Baydemir’le tanışıp sohbet eden çocuklar, oyun davetini de geri çevirmeyerek bir süre parmak kapma oyunu oynayarak eğlendiler.

EN SON EKLENENLER