Vicdan ve Adalet Nöbeti’nde son durak Gündoğdu Meydanı olacak

HDP’nin Vicdan ve Adalet Nöbeti’nin son durağı İzmir’in Gündoğdu Meydanı olacak. HDP, 15 Ağustos’ta Van’dan nöbeti devralacak olan İzmirlilere “faşizme karşı birlikte mücadele” çağrısı yaptı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, 15 Ağustos’ta kentte başlayacak Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne ilişkin parti binasında basın toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda HDP İzmir İl Eşbaşkanı Gülay Gün Bilici açıklama yaptı. Vicdan ve Adalet Nöbeti’ni kentte 15 Ağustos tarihinde Gündoğdu Meydanı’nda başlatacaklarını belirten Bilici, 6 gün boyunca 24 saat açık alanda adalet, barış ve demokrasi için nöbet tutacaklarını söyledi.

‘DİRENİŞE DEVAM EDECEĞİZ’

“Faşizmin panzehirinin cesaret olduğunu bilerek” direneceklerini dile getiren Gün Bilici, “Eş genel başkanlarımız, milletvekillerimiz, belediye eşbaşkanlarımız cezaevinde olduğu, kayyumların iş başında olduğu ve OHAL’in devam ettiği müddetçe direnişimize devam edeceğiz. Faşizmi durduracağız. Bu ülkede faşizm durdurmak için barış ve adalet tesis etmek zorundayız” dedi.

‘ANCAK DEMOKRASİ BİZİ BİR ARADA TUTABİLİR’

Direnişin sürdürülmesinin önemine dikkat çeken Gün Bilici, “Bizler Türkiye’de bir arada tutacak şey, Türklüğümüz, Kürtlüğümüzü, Aleviliğimiz, Sünniliğimiz ve ya sağ ya da solculuğumuz değildir. Eşitliği, adaleti, özgürlüğü ve barışı sağlayacak güçlü bir demokrasi ancak biri bir arada tutabilir. AKP, ele geçirmiş olduğu yürütme, yargı, yasama, medya ve bürokrasi aracılığıyla, rantla beslenen kendi yandaşları haricinde toplumun her kesimine karşı ahlaksızca ve hukuksuzca bir saldırı yürütmektedir” diye ifade etti.

İzmirlilere çağrıda bulanan Gün Bilici, “Herkesi, faşizme karşı cesareti ve birlikte mücadeleyi esas alan bu nöbetle dayanışmaya çağırıyoruz” dedi.

NÖBET YÜRÜYÜŞLE BAŞLAYACAK

HDP İzmir İl Eşbaşkanı Mahfuz Güleryüz de, nöbetin programına ilişkin şu bilgileri paylaştı: “Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde bir araya gelip yürüyüş gerçekleştireceğiz. Saat 12.30’da Gündoğdu Meydanı’nda bulunan Yunanistan Konsolosluğu önünde grup toplantımızı gerçekleştireceğiz.”

İzmir’in önemli bir kent olduğunu dile getiren Güleryüz, nöbete ilişkin tüm hazırlıklarını tamamladıklarını, güvenlik önemli için tedbirler aldıklarını belirterek, “Bu Vicdan ve Adalet Nöbeti’ni sahiplenmek demek geleceğimize sahiplenmek demektir” dedi.

EN SON EKLENENLER