Zapata raflardaki yerini aldı

Robert P. Millon tarafından kaleme alınan “Zapata/Meksika’da Köylü Devrimi” Amara Yayıncılık’tan çıktı.

Yazar Robert P. Millon tarafından kaleme alınan Meksika devriminin sembol isimlerinden Emiliano Zapata’nın konu edindiği, “Zapata/Meksika’da Köylü Devrimi” adlı roman, okuyucuyla buluştu. Amara Yayıncılık’tan çıkan kitabı Yasin Beştaş yayıma hazırladı. Kitap daha önce 1969 yılında Tektaş Ağaoğlu’nun çevirisi ile çıkmıştı.

MEKSİKA KÖYLÜ DEVRİMİNİN ÖNCÜSÜ ZAPATA

“Ne kölelere layık bir barışı ne de mezardaki bir barışı asla istemiyoruz. Özgürlük esaslı inancımızın öngördüğü toprak reformunun temelleri üzerine kurulu siyasi bir reform ve barış istiyoruz. Biz ne kardeşlerimizin kanı üzerinden pazarlığa oturacak insanlarız ne de düşmanlarımızın kemiklerine basarak devlet ve kilisede mevkilere konmaya niyetli insanlarız” diyen, Meksika köylüsü adına toprak reformu ve demokratik haklar için bayrak açan Emiliano Zapata, Sovyet Devrimi’nden çok önce Orta Amerika’yı devrimci mücadele ortamına sürüklemiş, bir süre için de başarılı olmuş; ancak çeşitli nedenlerle kesin zafere ulaşamamıştı.

‘ZAPATA’NIN DEVRİMCİ HAREKETİ TANITILMAKTA’

Zapata’nın yeni devrimci mücadelesinin niteliği ve başarıya ulaşamamasının nedenleri bütün dünyada geniş tartışma konusu. O zamanlar genç bir bilim insanı olan Robert P. Millon derinlemesine bir araştırma sonunda meydana getirdiği bu eserinde, Zapata ve devrimci hareketini, çeşitli yönleriyle tanıtmakta ve devrimler tarihi içinde gerçek yerine oturtmakta.

Altı bölümden oluşan kitap, İnternational Publishers (Uluslararası Yayıncılar) tarafından 1995 yılındaki yeni baskısındaki eklemeler de göz önünde bulundurularak kapsamlı bir şekilde revize edilerek okuyucuya sunuldu.

EN SON EKLENENLER