3 kentte çok sayıda gözaltı

İstanbul, İzmir ve Mersin’de düzenlenen ev baskınlarında aralarında siyasetçilerinde bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

İzmir’de sabah saatlerinde birçok eve polis baskın düzenledi. Aralarında DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası İzmir 5 Nolu Şube Mali Sekreteri Ayhan Tural’ın da olduğu 10’u aşkın kişi gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi olarak Sosyal medya hesaplarında yapılan paylaşımları gerekçe gösterildi.

Gözaltına alınanların sağlık kontrollerinin ardından İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldüğü öğrenildi.

İSTANBUL’DA 12 GÖZALTI

İstanbul’un Arnavutköy, Avcılar, Ataşehir, Bağcılar, Bahçelievler, Esenler, Fatih, Gaziosmanpaşa, Küçükçekmece, Kartal ve Sultangazi ilçelerinde eş zamanlı baskınlar düzenledi.

TEM ekipleri tarafından yapılan operasyonda hakkında yakalama kararı bulunan 18 kişiden 12’si gözaltına alındı.

Gözaltına alınan 12 kişi Vatan Caddesi’nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

MERSİN’DE ÇOK SAYIDA GÖZALTI

Mersin’in Akdeniz, Yenişehir ve Toros ilçelerinde düzenlenen ev baskınlarında aralarında HDP Mersin İl Eşbaşkanı Hatice Şahin ve Yenişehir Eşbaşkanı Feride Merengöz’un da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. HDP’lilerin Mersin Emniyet Müdürlüğü’nde tutulduğu belirtilirken gözaltı gerekçeleri öğrenilemedi.

Gözaltına alınan HDP’lilerin bazılarının isimleri şöyle; “HDP Mersin İl Eşbaşkanı Hatice Şahin, Yenişehir Eşbaşkanı Feride Merengöz, Meryem Bay ve Nuri Balta.”

EN SON EKLENENLER