Başdanışman işkenceye uğrayanları değil imamı ziyaret etti

İşkence haberleri üzerine Şapatan’a giden Başbakan Binali Yıldırım’ın Başdanışmanı Adnan İnanç, imam ve muhtarla görüştükten sonra köyü terk etti. İşkenceye uğrayanlar ise, başdanışmanın gelişinden bile haberdar olmadıklarını söyledi.

Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Şapatan (Altınsu) köyünde 5 Ağustos’ta toplu şekilde 100’ün üzerinde yurttaşın özel harekat polisi ve askerlerin işkencesine maruz kalması, kamuoyunda yankı bulunca Başbakan Binali Yıldırım, Başdanışmanı Adnan İnanç’ı köye gönderdi. Dün akşam saatlerinde köye giden Başdanışman İnanç, imam, muhtar ve seçtikleri bir grupla görüştükten sonra işkence görenlere uğramadan köyü terk etti.

Köye işkence uygulayan özel hareket polisleri eşliğinde geldiği belirtilen İnanç’ın görüştüğü kişilere “Gereken neyse yapılacak” dediği öğrenildi.

İşkenceye uğrayanları hiçbir şekilde dinlemeyen İnanç’ın daha sonra köyden ayrıldığı belirtildi. İnanç’ın gelişinden haberdar bile olmadıklarını söyleyen yurttaşlar, görüşmenin formalite olduğunu ve hiçbir sonuç beklemediklerini dile getirdi.

EN SON EKLENENLER