Gerilim tırmanıyor: Sözlerim yeterince sert değildi

ABD-Kuzey Kore gerilimi giderek tırmanıyor. Uluslararası acil durum ilan ederek Çin’in Kuzey Kore konusunda daha fazla şey yapması gerektiğini belirten ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore’ye yönelik ‘ateş ve öfke ile karşılacaklar’ sözlerine ilişkin ‘Belki de sözlerim yeterince sert değildi’ değerlendirmesinde bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore ile ilgili sert açıklamalarına bir yenisini daha ekledi. Trump, çeşitli tepkilerle karşılanan ‘Görülmemiş gazapla karşılaşacaklar’ açıklamasının ‘yeterince sert olmadığı’ yorumunda bulundu.

ÇİN’DEN ABD’YE TEPKİ

Çin Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ABD’ye ait bir destroyerin Çin kara sularına girdiği ve bunun hem uluslararası hem de Çin’in kanunlarına aykırı olduğu belirtildi. Konuyla ilgili memnuniyetsizliklerini ABD ile paylaşılacağını da ifade eden Çin tarafı, savaş gemisinin Çin sularına girmesinin ülkenin güvenliğini tehlikeye attığını savundu.

ABD ve Kuzey Kore, 1994 yılında da, başkent Pyongyang’ın uluslararası gözlemcilerin Nükleer Silahsızlanma Anlaşması kapsamında, tesislerine girmesine izin vermemesiyle savaşın eşiğine gelmişti.

EN SON EKLENENLER