HDP: Gözaltılarla Adalet ve Vicdan mücadelemiz hedef alınıyor

HDP, üye ve yöneticilerine yönelik Türkiye genelinde yapılan eş zamanlı operasyonları kınayarak, söz konusu operasyonlarla HDP’nin Adalet ve Vicdan mücadelesinin hedef alındığını duyurdu.

HDP üye ve yöneticilerine yönelik Türkiye genelinde yapılan eş zamanlı operasyonları kınadı. Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan HDP, Antalya, İstanbul, İzmir, Kayseri, Muş ve Mersin’de eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda kendilerine ulaşan bilgilere göre HDP Antalya ve Mersin İl Eşbaşkanları ile 2 avukatın da aralarında bulunduğu 37 kişinin gözaltına alındığını bildirdi. HDP Antalya ve ilçe binalarında yapılan baskınlarda, duvarlardaki tutuklu HDP Eş Genel başkanlarının fotoğraflarının alındığı ve bilgisayarlara el konulduğu belirtildi. Açıklamada şu görüş ve bilgilere yer verildi:

“Basına ‘terör operasyonu’ olarak yansıtılan söz konusu baskın ve gözaltılar, iktidarın başta partimiz olmak üzere tüm demokratik muhalefeti susturma ve faşizmin kurumsallaşmasına karşı ortak mücadeleyi engelleme girişimidir.

Eş Genel başkanları ve milletvekilleri dahil 5 binden fazla yönetici ve üyesi cezaevlerinde rehin tutulan partimizin gözaltı ve tutuklamalarla sindirilemeyeceği çok açıktır. HDP, bu ülke halklarının yüreğinde edindiği onurlu yerden bu faşizan uygulamalarla indirilemez. Bu gerçeği, hukuku, yargıyı ve tüm kurumları kendi politikalarına alet etmekte sakınca görmeyen AKP Genel Başkanı’na bir kez daha hatırlatıyoruz.

Vicdan ve Adalet Nöbetimizi hedef alan, toplumsal adalet için sürdürdüğümüz mücadele ve direnişi engellemeye yönelik bu operasyonun bizleri durdurmayacağı açıktır.

Bilinmelidir ki, baskılar ne kadar artarsa artsın, herkes için adalet gelene kadar mücadelemize devam edeceğiz.

Bu temelde toplumun tüm demokratik güçlerini, vicdan sahibi tüm yurttaşları faşizmin kurumsallaşmasını durdurmak için ortak mücadelede yer almaya çağırıyoruz.

Düzmece iddialarla gözaltına alınan arkadaşlarımızın derhal bırakılmasını talep ediyoruz.”

EN SON EKLENENLER