Husumetli iki aile barıştırıldı

 Van’da uzun bir süredir aralarında husumet bulunan Demir ve Sencer aileleri, kanaat önderlerinin girişimiyle barıştırıldı. Barış yemeğinde konuşan HDP Sözcüsü Osman Baydemir, büyük barış için 4 parça Kürtlerin kendi aralarındaki anlaşmazlıkları sulh yoluyla çözmesi gerektiğini dile getirdi.

Van’da bir yıla yakındır aralarında husumet bulunan Abdoyi ve Boti aşiretlerine mensup Sencer ve Demir aileleri barıştırıldı. Erenoğulları Düğün Salonu’nda düzenlenen barış yemeğine, Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Osman Baydemir, Lezgin Botan, Siirt Belediye eski Başkanı Selim Sadak, HDP il eşbaşkanı Yakup Ataş, Barış Anneleri Üyeleri ve kanaat önderleri katıldı. Tarafların tokalaşması ardından bir konuşuma yapan HDP İl Eşbaşkanı Yakup Ataş, barış için katkısı olan herkese teşekkür etti.

‘BARIŞ İÇİN ACELE EDİN’

Daha sonra söz alan HDP Sözcüsü Osman Baydemir, kutlu olarak tanımladığı gün dolayısıyla barışın önemine değindi. Barışan ailelere Edirne Cezaevi’nde tutulan Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş’ın selamını getirdiğini ifade eden Baydemir, Kürtlerin üzerindeki zulmün bitmesini temenni etti.

“Barış için acele edin, barış Allah’ın emridir” diye sözlerini sürdüren Baydemir, barışın iki aileyi aştığını ifade ederek, şunları söyledi: “Barış annelerini gördüm. Anneler ki beyaz tülbentleri barışı simgeliyor. Bizler onlara borçluyuz. Büyük barışın müjdeleyicisi onlardır. Her şeyden önce Demir ve Sencer aileleri ve bütün aşiretler birlik içerisinde olmalıdırlar. 4 parçada bizler 40 milyonuz. Bizler birbirimizi desteklersek bu 40 milyonun özgürlüğü ve barışı olur.”

Baydemir’in konuşması ardından meleler tarafından barış için dualar edildi. Dualardan sonra iki ailenin önde gelenleri tokalaşarak, barıştı. Ardından barış yemeğine geçildi.

EN SON EKLENENLER