Şakran Cezaevi’nde siyasi tutuklular açık görüşe çıkmadı

Şakran Cezaevi’nde dayatılan ince arama ve yaka kartı uygulaması ile birlikte “tek tip kıyafet” tartışmalarını protesto eden siyasi tutuklular 2 ayda bir gerçekleştirilen açık görüşe çıkmadı.

İzmir’in Aliağa ilçesinde bulunan Şakran Cezaevi’nde siyasi tutuklular, 2 ayda bir gerçekleştirilen açık görüşe; dayatılan ince arama, yaka kartı uygulaması ve “tek tip kıyafet” tartışmaları nedeniyle çıkmadı. Şakran T 2 Nolu Cezaevinde bulunan Eren Tekin’in ablası Hediye Tekin, dün sabah saatlerinde açık görüş için cezaevine gittiklerini; ancak bir süre bekledikten sonra gardiyanların kendilerine, “çıkmayacaklar gidebilirsiniz” dediğini söyledi.

Tutsak ailelerinin çıkmama nedenini soruduklarında gardiyanların, “Aramayı kabul etmedikleri için çıkmadılar” dediğini aktaran Tekin, “Tutsaklar, ince arama, tek sıraya girip sayım verme ve yaka kartı dayatmasını kabul etmediler. En önemlisi ise bugünlerde tartışılan ‘tek tip kıyafet’ uygulamasını protesto etmek için görüşe çıkmadılar” dedi.

Tutsak yakınları olarak “tek tip kıyafet” tartışmaları ile beraber yaşanan tüm hak ihlallerini kabul etmediklerinin altını çizen Tekin, “Dün hiçbir siyasi tutsak görüşe çıkmadı. Biz de onlarla gurur duyuyoruz. Başımız diktir. Onların yanındayız” diye konuştu.

EN SON EKLENENLER