Yeni kural: Sadece resmiyette başkan olanlar parka girebilir

 Ankara’da Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne destek amacıyla yapılmak istenen eyleme polis izin vermedi. Polis sadece HDP milletvekilleri ile resmiyette başkan olan HDP’lileri parka alabileceğini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Van’da devam eden Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne destek için Ankara’da yapılmak istenen eylemi polis engelledi. HDP Mamak İlçe Örgütü ilçede bulunan Feyzullah Ç ınar Parkı’nda eylem yapmak istedi. Çevik kuvvet polisleri parkta bulunan yurttaşları dışarı çıkararak, sadece HDP milletvekilleri ile HDP il ve ilçe başkanlarının eyleme katılabileceğini söyledi. Hiçbir HDP’li vekilin bulunmadığı parkta, polis eşbaşkanları da almayacağını sadece resmiyette başkan sıfatı olan HDP’lilere izin vereceğini kaydetti.

HDP’nin eylemine destek için parka gelen Aka–Der, Demokratik Alevi Derneği (DAD) Mamak Şubesi, Pir Sultan Abdal Derneği Mamak Şubesi, Ezilenlerin Sosyalist Partisi ( ESP), Devrimci Parti Mamak İlçe Örgütü, HDP Mamak İlçe Örgütü, Bağımsız Devrimci Sosyalist Platformu (BDSP), Halkların Demokratik Kongresi (HDK) İlçe Meclisi üye ve yöneticilerinin bekleyişi sürüyor.

Parka giriş için HDP’liler ile polis arasında görüşmeler devam ediyor.

EN SON EKLENENLER