‘Eş Başkanımızı gözaltına alarak çalışmalarımızı engellemek istiyorlar’

 Eş Genel Başkanları Mehmet Arslan’ın Adana’da gözaltına alınmasına tepki gösteren DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hacer Özdemir, DBP’ye dönük operasyonların bilinçli olduğunu ve çalışmalarını engellemeye dönük olduğunu söyledi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Hacer Özdemir, Eş Genel Başkanları Mehmet Arslan’ın Adana’da gözaltına alınmasına tepki gösterdi. Adresi ve siyasi konumu belli olan bir başkanın bu şekilde gözaltına alınmasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Özdemir, kongreden sonra halk buluşmaları gerçekleştirdiklerini belirterek gözaltı ve tutuklamalarla çalışmalarının engellenmek istendiğine dikkat çekti.

‘OPERASYONUN ŞEKLİ BİLİNÇLİ OLARAK SEÇİLMİŞ’

Özdemir, yaptıkları halk buluşmalarının topluma bir canlılık kattığını belirterek, bu canlılıktan korkanların operasyonla gözaltına alma yöntemine başvurduğunu sözlerine ekledi. Siyasi bir partinin eş genel başkanının “şafak operasyonu” adı altında gözaltına alınmasının kabul edilmez olduğunu ifade eden Özdemir, operasyonun bilinçli olarak yapıldığını söyledi.

‘HALK BULUŞMALARI DEVAM EDECEK’

Özdemir, uygulanan hukuksuzlukları tanımadıklarını ve kabul etmeyeceklerini ifade etti. Halk buluşmalarının Türkiye’nin her yerinde ciddi bir karşılık bulduğunun altını çizen Özdemir, operasyonların bu çalışmalara bilinçli bir darbe amacı taşıdığını kaydetti. DBP’ye dönük bilinçli bir saldırı yapıldığını dile getiren Özdemir, tüm baskı, saldırı, gözaltı ve tutuklamalara inat çalışmalarını daha güçlü bir şekilde yürüteceklerini söyledi.

EN SON EKLENENLER