Mahallenin okulu karargah yapıldı

Seyrantepe Cumhuriyet Mahallesi’ndeki ilkokul polis ve özel harekatçılar tarafından karargaha dönüştürüldü. Mahalledeki çocuklar ise silahların gölgesinde oyun oynuyor.

Diyarbakır merkez Yenişehir ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi’nde Seyrantepe İlkokulu polis ve özel harekatçılar tarafından “güvenlik bölgesi” ilan edilerek karargâha çevrilmiş durumda. Gündüz polislerin silahla nöbet tuttuğu okulda gece ağır silahlı özel timler konuşlandırılıyor. Vardiyalı olarak 24 saat boyunca silahlı kişilerin bulunduğu okul “güvenlik bölgesi” ilan edildi. Buna rağmen çocukların okul bahçesinde silahların gölgesinde oynaması dikkat çekiyor.

JANDARMA KOMUTANI: BENİ AŞAN BİR DURUM

Seyrantepe Köprüsü’nün Ergani-Silvan Yol ayrımı ile 7. Kolordu Komutanlığı arasında sıkışan Cumhuriyet Mahallesi sakinleri, mahallede gece ağır silahlı özel timlerin dolaştığını ve belli aralıklarla zırhlı araçların mahallenin sokaklarında devriye attığını bildirdi. Mahalleliyi tedirgin eden ağır silahlı timlerin mahallede dolaşmaması için bağlı bulunan jandarma komutanlığına başvuru yaptıklarını belirten ismini vermeyen mahallede sivil imamlık yapan yurttaş, “Mahalleye gece çıkamıyoruz. Adım atmamızla bize kimlik sorulması bir oluyor. Ağır silahlı timler sokaklarda aralıksız dolaşıyor. Bu durumdan rahatsız olduğumuzu jandarma komutanlığına bildirdik. Jandarma komutanı bizi anladıklarını söyledi. Fakat kendisi bize ‘Beni aşan bir durum. Yapabileceğim bir şey yok. Bizim onlara talimat verme yetkimiz yok’ dedi” ifadelerini kullandı.

‘KADINLAR GECE DIŞARI ÇIKAMIYOR’

Sivil imam, mahallede hiç bir şey yapamaz hale geldiklerini, mahallenin içinde halı sahaya gittiklerinde dahi kimlik soran sivil giyimli silahlı kişilerle karşılaştıklarını belirterek, en ufak şeyler bile bahane edilerek kendilerine hakaret edildiğini söyledi. Okulun karargâha çevrildiğini söyleyen imam, “Geceli gündüzlü nöbet tutuyorlar. Bir kaç gün sonra okullar açılacak ama bu okul açılır mı bilmiyoruz? Görünen o ki karargah olarak kalacak” diye konuştu.

Mahallede devriye atan kişilerden dolayı kadınların gece evden hiç çıkamadığına değinen İmam, bütün mahallelinin durumdan rahatsız olduğunu olumsuz bir olayın yaşanmaması için çabaladıklarını sözlerine ekledi.

EN SON EKLENENLER