TV10 eyleminde Dersim’deki orman yangınlarına duyarlılık çağrısı

KHK ile kapatılan TV10 çalışanlarının başlattığı eylemin 45’inci haftasında Dersim’de devam eden orman yangınlarına dikkat çekilerek, tüm demokratik kesimlerin orman yangınlarına karşı duyarlı olması çağrısı yapıldı.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan TV10 çalışanlarının televizyonlarının tekrardan açılması için başlatmış olduğu eylem 45’inci haftasında Galatasaray Meydanı’nda devam etti. Eyleme, Tüm Tokatlılar Derneği (TÜM-TOKDER) ve Alevi örgütleri destek verdi. “Alevilerin sesi TV10 Susturulamaz” ve “Herkes için adalet” pankartlarının açıldığı eylemde, “Özgür basın susturulamaz” dövizleri taşındı.

‘DERSİM 1938’DEN BERİ YANIYOR’

“Özgür basın susturulamaz” sloganının sık sık atıldığı eylemde konuşan TV10 çalışanı Rohat Emekçi, Dersim’de devam eden yangınlara dikkat çekerek, Dersim’in 1938’den beri yandığını söyledi. Televizyonlarda yangının verilmediğine tepki gösteren Emekçi, “Şimdi TV10 açık olsaydı Dersim’de özellikle orman yangınlarını ve oradaki tepkileri gösterecekti” dedi.

‘BU FAŞİZMDİR’

TÜM-TOKDER Başkanı Hasan Bayrak ise, TV10’un çevre mücadelesinde her zaman yanlarında olduğunu dile getirerek, “Sesimiz olan tüm televizyonlar kapatıldı” dedi. Bunun bir faşizm olduğunu ifade eden Bayrak, TV10 ve kapatılan diğer televizyonların derhal geri açılmasını talep etti.

‘DERSİM HALKI GÖÇE ZORLANIYOR’

Munzur Çevre Derneği Başkanvekili Ali Yıldız da, Türkiye’nin dört bir tarafının yangın yerine döndüğünü ifade ederek, Dersim’de yaşanan yangınları “bilinçli bir saldırı” olarak tanımladı. Dersim halkının göçe zorlanmaya çalışıldığını kaydeden Yıldız, tüm demokratik kesimleri duyarlı olmaya davet etti.

Yıldız, orman yangınlarına ilişkin yarın Beyoğlu Tünel’de yapacakları basın açıklamasına katılım çağrısı yaptı.

EN SON EKLENENLER