Arslan’ın gözaltında tutulmasına DBP ve HDP’den tepki

DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan’ın gözaltında tutulmasına Vicdan ve Adalet eylemcileri tarafından tepki gösterildi. HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, “Arslan’ın gözaltına alınması siyasi bir hamledir” diyerek, derhal bırakılmasını istedi.

Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan’ın dünden bu yana gözaltında tutulması ve Dersim ile Cudi Dağı’ndaki orman yangınları Vicdan ve Adalet Nöbet eylemcileri tarafından kınandı. DBP ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Örgütü yöneticilerinin yanı sıra HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay, milletvekilleri ile ziyaretçiler katıldı.

Eş Genel Başkanlarının gözaltında tutulmasına ilişkin açıklama yapan DBP Van İl Eşbaşkan vekili Çetin Ergin, AKP hükümetinin güvenlik politikaları ile ülkeyi yaşanmaz hale getirdiğini vurgulayarak, “Eş Genel başkanımızın gözaltına alınması, parti çalışmalarını kriminalize etmeye yönelik bu politika asla sonuç vermeyecektir. AKP hükümetini demokratik siyaset alanına yönelik bu tür polisiye operasyonları terk etmeye çağırıyoruz. Eş Genel Başkanımız derhal serbest bırakılmalıdır” dedi.

‘1930’DA İNSAN KIYIMI, BUGÜN ORMAN KIYIMI’

Dersim’de süren orman yangınına dikkat çeken Ergin, şöyle dedi: “1930’da Dersim’de insan kıyımı yapan devlet şimdi de AKP eliyle Dersim’de doğa katliamı yaparak Dersim kıyımını tamamlamaya çalışıyor. Ciğerlerimiz olan ormanlarımız yakılıyor. Bu durumu kabul etmemiz asla mümkün değil. Derhal bu operasyonlarınıza son verin. Gittiğiniz yol, yol değil.”

‘DERSİM İSTANBUL’DUR, ARTVİN’DİR’

AKP hükümetinin bölgeye yönelik politikalarına tepki gösteren Ergin, şöyle devam etti: “90’lı yılları aşan bu politikalarınızla toplumumuzu sindirmeyi amaçlıyorsanız, büyük bir yanılgı içindesiniz. Dersim’de yanan sadece Dersim ormanları değil aynı zamanda İstanbul’dur, Aydın’dır, İzmir’dir, Artvin’dir. Yaşananların sorumlusu Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP hükümetidir. Bir kez daha uyarıyoruz. Bu politikalardan vazgeçin, yoksa bu ateş sizi de yakar.”

KEMALBAY: SİYASİ SOYKIRIM OPERASYONLARININ DEVAMIDIR

HDP Eş Genel Başkanı Serpil Kemalbay ise, DBP’nin partilerinin önemli mücadele dinamiklerinden biri olduğunu vurgulayarak, “Gerçekleştirilen gözaltı, partimize yönelik siyasi soykırım operasyonlarının bir parçasıdır. AKP-Saray iktidarının soykırım operasyonları ile mücadele engellenmek isteniyor. Arslan’ın gözaltına alınmasını, siyasi bir hamle olarak görüyoruz. Bir partinin Eş Genel Başkanı hukuksuz bir şekilde gözaltına alınıyor. Derhal serbest bırakılmalıdır. Siyasi soykırım operasyonlarının artık sonlandırılması gerekiyor. Hiçbir gözaltı ve baskı, bizleri yürüdüğümüz yoldan alıkoyamaz. Demokratik siyasi hakkımızı kullanıyoruz. Hiçbir engel bizi durduramayacaktır. DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan’ın bir an önce özgürlüğüne kavuşması gerekiyor” diye konuştu.

EN SON EKLENENLER