Cezaevindeki Ayşe ve Çınar bebeğe gıda verilmiyor

Tarsus T Tipi Cezaevi’nde anneleriyle birlikte kalan bir yaşındaki Ayşe Tutak ve 2 yaşındaki Çınar Yiğit’in ihtiyacı olan ek gıdaların cezaevi yönetimi tarafından verilmediği belirtildi.

Tarsus T Tipi Kadın Kapalı Cezaevi’ndeki ihlallere bir yenisi daha eklendi. Cezaevinde bebekleriyle birlikte kalan Şemal Tutak ve Medine Yiğit, bebeklerinin beslenmesi için gerekli olan ek gıdaların verilmediğini söyledi. Diyarbakır’da 2008 yılında katıldıkları bir yürüyüş nedeniyle verilen 4 yıl 2’şer ay hapis cezaları Yargıtay tarafından onaylanmasıyla tutuklanan, kısa bir sürede önce Elazığ sonra Tarsus’a sevk edilen Tutak ve Yiğit, yaşanan hak ihlallerini aileleriyle yaptıkları haftalık telefon görüşmesinde aktardı.

GIDALAR VERİLMİYOR

Şemal Tutak bir yaşındaki kızı Ayşe, Medine Yiğit ise 2 yaşındaki oğlu Çınar’la kaldığı cezaevinde kızı Tutak’la telefonda görüşen anne Ayten Arıkboğa, kızı ve torununun ağır baskı altında olduğunu söyledi. Kızının kendisine Ayşe ve Çınar için gerekli olan mama, meyve püresi, bebe bisküvisi gibi gıdaların cezaevi yönetimi tarafından verilmediğini aktardığını belirten anne Arıkboğa, “Cezaevi çok nemli olduğu için bebeklerin vücudunda yaralar çıkmış. Çocuklar uyuyamıyor. Anneler çocuklarının sağlığından endişe duyuyor” dedi.

AİLELER ENDİŞELİ

Kızı ve torununun durumundan endişe duyduğunu ifade eden Ayten Arıkboğa, “Kızım Elazığ’daki kötü uygulamalara karşı geldiği için disiplin cezası aldı. 15 gündür Tarsus’a sevk edilmesine rağmen aldığı disiplin cezalarından kaynaklı görüşe gidemiyoruz, mektup gönderemiyoruz. Sadece haftalık 10 dakika telefon görüşmesi yapabiliyoruz. Bu haksızlıktır. Cezaevindeki kötü uygulamaların son bulmasını istiyorum. Bebekleriyle kalan anneler derhal serbest bırakılmalıdır” diye konuştu.

EN SON EKLENENLER