Serhad Raşa: Sanatçılar sessiz kalamaz

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça için bir haftalık açlık grevine giren müzisyen Serhad Raşa, “Ülkede 150 bin insan işinden ediliyorsa sanatçılar buna sessiz kalamaz” dedi.

Müzisyen Serhad Raşa, “İşimi geri istiyorum” talebi ile açlık grevine başlayan ve ardından tutuklanan akademisyen Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın taleplerinin kabul edilmesi için Pazartesi günü başladığı açlık grevi eylemini devam ettiriyor. Raşa’nın eylemi bir hafta devam edecek. Gülmen ve Özakça’nın sesine ses olmak amacıyla böyle bir yola başvurduğunu belirten Raşa, gelinen noktada kamuoyunu harekete geçirmek, Gülmen ve Özakça’nın yalnız olmadığı mesajını vermek istediğini kaydetti.

‘SANATÇI TOPLUMUN SESİ OLMALI’

Yaptığı eylem ile kamuoyunun vicdanına seslenmeye çalıştığını belirten Raşa, her dönem bir avuç kadar insan olduklarını fakat bunun değişmesi gerektiğini dile getirdi. Raşa, “Adaletsizlikleri biz kendi üzerimize almazsak mücadelemiz büyümez. Sanatçıyım diyen dostlarımın ellerini vicdanlarına koyması gerek” dedi. Sanat camiasının sessizliğine de değinen Raşa, “Ben şarkı söyleyemez hale geldim. Bu sessizliğin bir bedeli var muhakkak. Bir gün kendilerine de sıra gelecek ve o zaman etraflarında kimse kalmamış olacak” diyerek tepki gösterdi. Raşa, “150 bin insan işinden edildi. Bu durum bir sanatçıyı ilgilendirmiyorsa başka ne ilgilendirebilir?” sorusuyla sanatçıların toplumun duyarlı sesi olması gereken kesim olduğunu söyledi.

‘EYLEMSELLİĞİMİZ ŞARKILARIMIZ İLE DEVAM EDECEK’

Açlık grevinin bitmesi ardından farklı şekilde eylemselliklere devam edeceğini de aktaran Raşa, Gülmen ve Özakça nezdinde tüm direnenler için bir şarkı bestelediğini söyledi. Birçok sanatçı ve halk ile bir araya gelerek parçayı seslendireceklerini belirten Raşa, “Yaptığımız şarkı açlık grevinden sonraki ilk eylemselliğimiz olacak ve ardından büyük konser organizasyonları gerçekleştireceğiz” dedi.

Açlık grevinde bulunduğu süre içinde birçok kesimin kendisini ziyaret ettiğini ve desteklerin giderek arttığını dile getiren Raşa, “Biz burada direnmeye devam edeceğiz. Moral olarak iyiyiz. Semih ve Nuriye’ye ses olabiliyorsak bu bizim için yeterli” diyerek vicdan sahibi herkesin bir şekilde sesini yükseltmesi gerektiği çağrısında bulundu.

Sanatçı Serhad Raşa, Pazartesi bitireceği açlık grevine Taksim’de bulunan Alamut Kalesi Cafe’de devam ediyor.

EN SON EKLENENLER