Sokak sokak dolaşarak ‘adaleti’ anlattılar

Mamak Emek ve Demokrasi Güçleri’nin, Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne destek vermek amacıyla başlattığı 3 günlük eylem, polis barikatı ve ablukasına rağmen devam etti. Eylemciler, mahalle aralarında dolaşarak eylemin amacını anlattı.

Ankara Mamak Emek ve Demokrasi Güçleri’nin, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) Van’da devam eden Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne destek vermek için başlattığı eylem devam ediyor. İlk günden bu yana Feyzullah Çınar Parkı’na alınmayan grup, yine Tuzluçayır’da bulunan Cahit Çelik Parkı’nda bir araya geldi. “Adalet ve vicdan” yazılı yelekler giyilerek yapılan yürüyüşün ardından konuşan Elif Torun Öneren, adalet arayışlarının engellendiğini belirterek, “Sesimizi kısmaya çalışıyorlar, sessiz köle haline gelmemizi istiyorlar” dedi.

‘ADALETİ VE VİCDANIMIZI SAHİPLENELİM’

Destek eylemi yapmak istedikleri parkın 3 gündür abluka altında olduğun hatırlatan Torun, “Çocuklar dahi parka alınmamakta, kaldırımda oturmamıza dahi izin verilmemektedir. Siz Mamak halkını parklarımıza, adaletimize ve vicdanımıza sahip çıkmaya davet ediyoruz” diyerek seslendi.

“Faşizme karşı omuz omuza” ve “Tuzluçayır faşizme mezar olacak” sloganları atan gruba, çevredeki yurttaşlar da evlerinin balkonlarında alkışlarla destek verdi. Yürüyerek Muhlis Akarsu Parkı’na gelen grup, burada bir süre mola verdikten sonra mahalle aralarında dolaşarak, başlatılan nöbet eylemini anlattı. Destek eylemi bugün abluka altındaki Feyzullah Çınar Parkı’nda yapılacak basın açıklaması ile sonlanacak.

EN SON EKLENENLER