Halk buluşmasında Arslan’ın gözaltına alınmasına tepki

“Aydınlanan toplumla özgür geleceğe” sloganıyla DBP’nin Diyarbakır’da gerçekleştirdiği halk buluşmasında konuşan DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hacer Özdemir, DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan’ın gözaltına alınmasına tepki göstererek, “Bizi öncüsüz bırakmak istiyorlar. Ama ne olursa olsun biz çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi.

Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) “Aydınlanan toplumla özgür geleceğe” sloganıyla gerçekleştirdiği halk toplantılarının finali Diyarbakır’da yapıldı. DBP il binası Vedat Aydın Konferans Salonu’nda düzenlenen halk buluşmasına, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, DBP, HDP yöneticileri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Açıklama öncesi saygı duruşunda bulunuldu.

‘ÖNCÜSÜZ BIRAKMAK İSTİYORLAR’

Partilerine dönük operasyonlara tepki gösteren DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Hacer Özdemir, DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan’ın 3 gün önce Adana’da gözaltına alındığını hatırlatarak, “DBP’ye dönük çok ciddi baskılar var. DBP eş genel başkanlarımız bir bir gözaltına alınıp tutuklanıyor. Bizi öncüsüz bırakmak istiyorlar. Eş Genel Başkanlarımız Kamuran Yüksek, Sabahat Tuncel tutuklandı. Şimdi de Mehmet Arslan gözaltına alındı. Ama ne olursa olsun biz çalışmalarımıza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Bir kişi bile dışarıda kalsak pes etmeyeceğiz. Çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

‘TECRİT KIRILMADIKÇA BASKILAR DURMAYACAK’

Kürt halkına karşı son iki yıldır kültürel, siyasal, ekonomik bir soykırım politikası uygulandığını anlatan Özdemir, kayyumlarla, halkın iradesinin yok sayıldığını ve iradesine kelepçe vurulduğunu anlattı. Özdemir, “Tüm bunlar dışarıda olurken içeride de ağır bir tecrit var. PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde çok ağır bir tecrit söz konusu. Ama şunu çok iyi bilmeliyiz. Tecrit sürdükçe bu ablukalar, bu saldırılar sürecek. Onun için bizim tecridi kırmamız gerekir. Kürt halkı son iki yıldır gözaltılarla, tutuklamalarla, ölümle, savaşla cezalandırılıyor. 90’lı yılları aşan durumla karşı karşıyayız. Halk 90’larda nasıl direndi, faşizm kaybettiyse biz de aynı şekilde bugün direneceğiz, faşizm kaybedecek. Halklar hep var olacak ama egemenler kaybedecek. Bugün de Kürtler direniyor, faşizm zorlanıyor. Sonunda kazanan halkımız olacak” dedi.

‘HALK İLE BİR ARAYA GELMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Temmuz ayında bir kongre gerçekleştirdiklerini ve hemen ardından halk ile bir araya gelmek için toplantılar düzenlediklerini ifade eden Özdemir, yeni bir başlangıçla bu yola koyulduklarını söyledi. Özdemir, şöyle dedi: “Bugün burada eş genel başkanımız gözaltında olabilir, bizleri de tutuklayabilirler, ama tek bir kişi de kalsak çalışmalarımızı yürüteceğiz. Bugün buraya gelen halkımıza da sonsuz teşekkür ediyoruz. Halkımızla her koşulda bir araya gelme gayreti içinde olacağız.”

Konuşmanın ardından toplantı basına kapalı devam etti.

EN SON EKLENENLER