Nöbetin emekçileri gönüllü çaycılar

 Vicdan ve Adalet Nöbeti’nin ilk gününden bu yana nöbettekilere ve ziyaretçilere çay ikram eden Hurşit Abi ve Cemal Özer, “Eylem 7 gün değil 3 ay daha sürse misafirlerimizi çaysız bırakmayız’ diyor.

Van’ın Musa Anter Barış Parkı’nda süren HDP’nin Vicdan ve Adaler Nöbeti’nde gönüllü çaycılık yapan Hurşit Abi ve Cemal Özer, gün boyu parka gelenlere çay ikram ediyor. Semaverde daima sıcak suyu ve kaçak çayı hazır tutan Abi ve Özer, dolaştıkları parkta milletvekillerinden ziyaretçilerine, gazetecilerden danışmanlara herkese çay dağıtıyor.

MUSA ANTER BİNLERİ AĞIRLADI

Bir haftada Hakkari’den Van’a, Bitlis’ten Ağrı’ya, Muş’tan Iğdır’a birçok kent, ilçe ve köyden ablukaya rağmen binlerce kişinin ziyaret ettiği parkta güneşin altında çayı demleyip servis eden Özer, “Milletvekillerimiz, halkımız, haklarımız için buradayız. Bu görevi seve seve yapıyorum. 20 gün daha devam etse bu görevi yine gönüllü olarak yaparım. Burada çay yapıp milletvekillerine ve halka dağıtmak benim için bir onurdur. Gönüllü olarak çaycılık yaptığım için yorgunluğu hissetmiyorum” dedi.

7 GÜN DEĞİL 3 AY OLSA DA…

Günde ortalama 20 kez semaveri yaktıklarını dile getiren Hurşit Abi ise, bunun da 3 binden fazla bardak çaya tekabül ettiğini söyledi. Abi, “Bir haftadır gönüllü olarak çay yapıyorum. Bu işi canı gönülden yaptığım için günün yorgunluğunu hissetmiyorum. 7 gün değil 3 ay burada eylem olsa gönüllü olarak çay yapmaya devam ederim” diye konuştu.

EN SON EKLENENLER