‘Tekçi ve baskıcı iktidara dur diyeceğiz’

HDP Batman İl Örgütü, “Durmayalım, Dur diyelim” şiarıyla gerçekleştirecekleri çalışmalarla, tekçi ve baskıcı iktidar anlayışına karşı duracakları mesajı verdi.

HDP’nin 20 Temmuz’da startını verdiği, “Durmayalım Dur diyelim. Faşizmi durduralım” kampanyası çerçevesinde HDP Batman İl Örgütü parti binasında açıklama yaptı. Toplantıda konuşan HDP İl Eşbaşkanı Fatma Kapalıgöz, “Durmayalım Dur diyelim” şiarıyla başlatacakları çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

‘DAHA GÜÇLÜ SİYASİ ÇALIŞMA YÜRÜTECEĞİZ’

Kapalıgöz, kampanya kapsamında yapacaklarını şöyle özetledi: “HDP’nin belirttiği bu temel şiarla Batman merkez, ilçe, belde ve köylerimizde bir bütün ilimizde, örgütlenme çalışmalarımızı yürüteceğiz. İlimize özgü olarak da genel politikanın yerelde yarattığı tahribatları gündemleştirip halkımızla beraber demokratik çalışmalarımızı büyüteceğiz.”

‘İLÇE VE KÖY ZİYARETLERİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ’

Devlet politikalarının Batman’daki tahribatlarına değinen Kapalıgöz, kayyum eliyle birçok kadın kurumunun kapatıldığını, bununla birlikte cinsel istismar, şiddet, fuhuş ve bahis gibi olayların arttığını ve ekonomik hayattan kültürel alanlara kadar Batman’daki tüm toplumsal alanların zarar gördüğünü belirtti. Tüm bu uygulamalara karşı halkla birlikte geniş kapsamlı olarak çalışmalar yürüteceklerini dile getiren Kapalıgöz, bu kapsamda halk buluşmaları, ilçe, köy ziyaretleri, kadın buluşmaları ve Ekim sonuna kadar il kongresini gerçekleştireceklerini söyledi. Kapalıgöz, Batman olarak kapitalist modernist güçlere ve ülkedeki tekçi iktidara karşı duracaklarını deklare ettiklerini ifade etti.

EN SON EKLENENLER