Diyanet Erdoğan’ı ikiletmedi

Diyanet İşleri Başkanlığı, birimlerin görevlerini yeniden belirleyen yönerge yayınladı. Erdoğan’ın Diyanet’in eksiklikleri olduğunu söylemesinin ardından gelen değişiklik yönergesinde Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesindeki bütün birimlerin görevleri en ince ayrıntısına kadar düzenlendi

Yurttaşların yaşamsal ihtiyaçlarını görmezden gelerek her geçen gün daha da sefalete sürükleyen hükümet, din sömürüsüyle yıkımın üzerini perdelemeye devam ediyor. AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın Gülen Cemaati’yle “mücadelede” eksiklikleri olduğu tespitini yaptığı Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB), bütün birimlerin görevlerini en ince detayına kadar düzenleyen “yönerge” hazırladı. Milliyet gazetesinde yer alan habere göre, Mehmet Görmez’in emekliye ayrılmadan önce attığı son imzalardan biri olan 31 Temmuz tarihli “DİB Görev ve Çalışma Yönergesi”yle Diyanet; mültecilere, madde bağımlılarına, tutsaklara, mevsimlik işçilere ‘dini ve manevi’ olarak destek verecek. Yine yönergeye göre, “Göç ve Manevi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı” adlı yeni birim, deprem, sel gibi doğal afetlerde; iç karışıklık, kalkışma gibi acil durumlarda din hizmetlerini ilgili kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleri ile işbirliği yürüterek planlayacak, halka aktaracak ve uygulamaya sokacak.

Dini uyumdan öncesi var

Mültecilerin temel insani ihtiyaçlarını karşılamayan ve her fırsatta dış politikada şantaj aracı olarak kullanan hükümet, tek sorun dini uyummuş gibi dini uyum sorununa çare arayacak. İç ve dış göçün doğurduğu dini, kültürel ve sosyal problemlerin çözümüne yönelik çalışmalar yapacak. Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın yapması gerekenleri de Diyanet yapacak. Sayıları 10 milyonu bulan engellilere yönelik “manevi destek” hizmeti sunulacak. Hastaneler gibi sağlık kuruluşlarında, çocuk eğitim evlerinde “manevi destek” hizmeti sunmak için gerekli çalışmaları yapılacak. Yeni birim cezaevlerinin yanı sıra, denetimli serbestlik kapsamında bulunanlara “manevi destek” hizmeti sunacak. Yönergede il müftüsünden yurt dışı ateşesine, vaizden, imamdan, müezzinden, kurum aşçısı, bekçisi ve çaycısına kadar her birimin ve çalışanın görevlerini en ince ayrıntısına kadar tarif ediyor.

ANKARA

EN SON EKLENENLER