Ferhat Tunç’tan Tunceli Valiliği’ne: Cezaları ayıbınız olarak saklayacağım

Tunceli Valiliği yasaklanan festival nedeniyle yapılan açıklamaya katıldığı gerekçesiyle Sanatçı Ferhat Tunç’a “Kabahat suçu” işlediği gerekçesiyle tebligat gönderdi. Sanatçı Tunç açık mektupla Vali’ye şöyle seslendi: “Bir basın açıklamasında bulunmayı bile suç sayacak kadar faşizanca bir tutum içindesiniz.”

Daha önce de katıldığı açıklamalar nedeniyle hakkında soruşturmalar açılan Sanatçı Ferhat Tunç’a Tunceli Valiliği yeni bir ceza tebligatı gönderdi. Katıldığı açıklama nedeniyle “Kabahat” işlediği gerekçesiyle tebligat gönderen Tunceli Valiliği, 227 TL idari para cezası yaptırımı uyguladı. Cezanın nedeni olarak, Tunç’un 27 Temmuz günü Dersim’deki sivil toplum örgütlerinin Seyit Rıza Meydanı’nda gerçekleştirdiği basın açıklamasında bulunmuş olması gösterildi.

Cezanın kendisine tebliğ edilmesi üzerine Sanatçı Ferhat Tunç Tunceli Valiliği’ne açık mektupla seslendi. Tunç, mektubunda Vali’ye şöyle seslendi: “Seyit Rıza Meydanı’nda yasakladığınız festival için basın açıklamasında bulunmayı ‘Kabahatler Suçu’ sayıp arkamızdan ceza yollamasını biliyorsunuz! Son bir yılda yolladığınız bu cezaların sayısını unuttum. Ama asla unutmayacağım, unutmayacağımız bir şey var; Devlet adına Dersim’e dayattığınız zulüm politikalarınız! Bir basın açıklamasında bulunmayı bile suç sayacak kadar faşizanca bir tutum içindesiniz. Operasyon gerekçesiyle yakılan ormanlarımızın kabahati neydi, Vali Bey? Aradan geçen on gün boyunca söndürülmesini engellediğiniz ormanlarımız, yanıp kül oldu. Kabahatler Suçu diye bir şey varsa, ormanlarımızın yanmasına göz yumduğunuz için en büyük kabahat sizindir! Arkamdan yolladığınız bu cezaları sizin ayıbınız olarak saklayacağım. Ben o kentin değerleriyle yoğrulmuş bir sanatçıyım. Hayatımın 30 yılını zulüm ve zorbalığa karşı mücadeleyle geçirdim. Ömrüm yeterse bir 30 yıl daha mücadele edecek iradenin sahibiyim.”

EN SON EKLENENLER