İKM: Sen varsan daha güçlüyüz

‘Kıyafetime Karışma’ eylemlerinin ardından ilan edilen İstanbul Kadın Meclisi, önüne ‘birlikte mücadele’yi koydu. Meclisin katılımcılarından Fidan Ataselim, ‘Sen varsan daha güçlüyüz’ çağrısı yaptı

Kadınlara yönelik saldırıların özellikle kadınların giydiği kıyafetler bahane gösterilerek artması üzerine, “Kıyafetime Karışma” sloganı ile sokaklara çıkan kadınlar, art arda birçok kentte eylemler gerçekleştirmişti. En son eylemlerini Maçka Parkı’nda gerçekleştiren yaklaşık 200 kadın, parkta bir forum da düzenlemiş ve forumun sonunda İstanbul Kadın Meclisi’ni (İKM) kurduklarını geçtiğimiz günlerde ilan etmişlerdi.

Meclisin kuruluş amacını anlatan Fidan Ataselim, “Meclis, forumda konuştuğumuz haliyle şunu hedefliyor; kıyafeti bahanesiyle kadınlara yönelik yapılan saldırılar devam etmekte, bununla ilgili her zaman dayanışma içerisinde olarak, kadınlarla birlikte mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

Rejim değişikliğine karşı…

“İstanbul Kadın Meclisi bütün sorunlara karşı birlikte mücadele etmeyi önüne koydu” diyen Ataselim, meselenin sadece “kıyafetime karışma” olmadığını ve tüm saldırılara karşı mücadele edeceklerini söyledi. Kadın hareketinin yeni bir zemine ihtiyacı olduğunu vurgulayan Ataselim, “Bunlardan biri ve en önemlisi İstanbul Kadın Meclisi neden olmasın? İşleyişimiz ise şöyle olacak; mecliste örgütler arası bir diyalog olmayacak. Her kadın kendisini ifade ederek meclisin üyesi olacak. Her bir kadının özne olduğu eşitler arası ilişki kurulmuş olacak” dedi.

Meclis olarak gündemlerine müftülüklere verilen nikah yetkisini de aldıklarını ifade eden Ataselim, ‘bir rejim değişikliği ile karşı karşıya olduklarını’ ve buna karşı bütünlüklü bir politika ile mücadele edeceklerini söyledi. Ataselim, son olarak, tüm kadınlara İstanbul Kadın Meclisi’nde yer almaları çağrısı yaptı: “Bütün kadınları meclise katılmaya, kendi fikirlerini söylemeye, birlikte karar alıp uygulamaya çağırıyorum. Sen varsan daha güçlüyüz.”

İSTANBUL/ŞÛJIN

EN SON EKLENENLER