İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri: İzmir’de HDP’ye omuz vereceğiz

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, HDP’nin son durağa olan Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne destek vereceğini açıkladı. HDP’nin mücadelesini sahiplenen Emek ve Demokrasi Güçleri, ‘HDP’nin adalet talebi etrafında birleşik mücadeleye omuz vermek için buradayız’ dedi. Öte yandan Konak Meydanı’nda bildiri dağıtan HDP’li vekillere halk yoğun ilgi gösterdi

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) yarın İzmir Gündoğdu Meydanı’nda başlatacağı Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne ilişkin İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, DİSK Ege Bölge Temsilciliği binasında toplantı düzenledi. Toplantıya, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Toplantıda grup adına açıklama yapan TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sözcüsü Melih Yalçın, kamuoyunda tartışmalara neden olan “Yeni bir devlet kuruyoruz” söylemini hatırlatarak, bu anlamda adalet talebinin önemli olduğunu vurguladı. Adalet ve Vicdan Nöbeti’nin önemine işaret eden Yalçın, toplumun tüm kesimlerinin baskı altında olduğu koşullarda, adaletin ekmek ve su kadar acil ihtiyaç olduğunu belirterek, herkesi nöbete destek vermeye çağırdı.

Omuz vermek için buradayız

HDP’nin mücadelesine omuz vermek için yarın nöbetin son durağı olan İzmir’de Emek ve Demokrasi Güçleri olarak katılacaklarını dile getiren Yalçın, “Tipik bir faşizm dönemindeyiz. İşte tüm bu ortak paydada buluşan biz ezilenler, adalet arayanlar, vicdanları ayakta, hak ve hukuku insan olmanın en önemli gereği sayanlar, HDP’nin adalet talebi etrafında birleşik mücadeleye omuz vermek için buradayız” dedi.

Durmayalım dur diyelim

Nöbete destek çağrısında bulunan İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, “15 Ağustos tarihinde İzmir’de başlatacağı Vicdan ve Adalet Nöbeti’ni destekleyecek, tüm bileşenleri ile bu nöbete katkı ve katılım sağlayacaktır. Bu nedenle ‘Durmayalım, dur diyelim, faşizmi durduralım’ sloganıyla yola çıkan Vicdan ve Adalet Nöbetçilerine katılıyoruz, mücadeleleri mücadelemizdir” ifadelerine yer verdi.

Vekillere yoğun ilgi

HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, HDP’li vekiller Müslüm Doğan ve Ertuğrul Kürkçü ise, nöbete çağrı amacıyla bildiri dağıttı. Konak ve Kemeraltı’nda bildiri dağıtımı yapan vekillere, yurttaşlar yoğun ilgi gösterdi.

İZMİR / dihaber

EN SON EKLENENLER