Kadınlardan Kılıç ve Gürer’e destek

“Kıyafetime Karışma Platformu” üyesi kadınlar, Alsancak Semti’nde motosikletli iki kişinin tacizine uğradıktan sonra yardım istedikleri polisin de saldırısına maruz kalan Derya Kılıç ve Seray Gürer’e destek vermek amacıyla basın açıklaması düzenledi.

İzmir’de “Kıyafetime Karışma Platformu” üyesi kadınlar, Alsancak Semti’nde motosikletli iki kişinin tacizine uğradıktan sonra yardım istedikleri polisin de fiziksel saldırısına maruz kaldıklarını belirten Derya Kılıç ve Seray Gürer’e destek vermek ve saldırıyı protesto etmek amacıyla basın açıklaması düzenledi. Kıbrıs Şehitleri Caddesi ÖSYM binası önünde toplanan kadınlar arasında eyleme o gece polis memurunun saldırısına uğrayan Derya Kılıç da katıldı. Yaşadıklarını anlatmak isteyen Kılıç, göz yaşlarına hakim olamayınca konuşamadı.

Kadınlar adına basın açıklamasını okuyan Sennur Garip, “Ayşegül Terzi, Melisa Sağlam, Canan kaymakçı, Çağla Köse ve son olarak Derya ile Seray için kıyafeti için saldırıya uğrayan kadınlar için buradayız. Derya ve Seray geçtiğimiz günlerde Alsancak’ta yürürken, iki erkek tarafından tacize uğradı. Daha sonra yardım istedikleri polis tarafından ‘Bu kıyafetle size az bile yapmışlar’ sözleri ile darp edildi. Arkadaşlarımızı darp eden polis memurları hakkında bir an önce işlem yapılmasını istiyoruz. Kadınlara dayatılan onu giyme, orada yürüme, böyle kahkaha atma sözleri bizlere darp olarak cinayet olarak geri dönüyor. Yaşam tarzımıza yönelik söylem ve uygulamalardan yasal düzenlemelerden derhal vazgeçilmelidir” dedi.

Açıklama slogan ve zılgıtlarla son buldu.

EN SON EKLENENLER