NÖBET SIRASI İZMİR’DE

HDP’nin 25 Temmuz’da Amed’de startını verip İstanbul ve Wan duraklarında halkla buluştuğu‘Vicdan ve Adalet Nöbeti’nde şimdi sıra İzmir’de. Wan’dan zılgıtlarla uğurlanan demokrasi ve özgürlük direnişçileri, bugün İzmir Gündoğdu Meydanı’nda

HDP’nin 25 Temmuz’da Amed’de “Durmayalım, Dur Diyelim, Faşizmi Durduralım” sloganıyla startını verdiği Vicdan ve Adalet Nöbeti’ni İstanbul ve Wan’dan sonra İzmir devralıyor. İzmir Türkan Saylan Kültür Merkezi önünden Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak yürüyüşün ardından başlayacak nöbete, milletvekillerinden HDP Sözcüsü Osman Baydemir, Ahmet Yıldırım, Ertuğrul Kürkçü, Müslüm Doğan, Dilan Direyet Taşdemir, Ayşe Acar Başaran, Mizgin Irgat, Aycan İrmez, Besime Konca, Erdal Ataş, Ali Atalan ve Behçet Yıldırım katılacak.

Gençler hazır: Bariyerleri yıkacağız

“Faşizme karşı Gündoğdu Meydanı’nda olacağız” diyen İzmirli gençler, bir hafta sürecek nöbete katılım çağrısı yaptı. Devrimci Parti’den Hazal Elçin Yanar, hak, hukuk, adalet, vicdan ve demokrasi taleplerinin Vicdan ve Adalet Nöbeti’nde birleştiğini söyledi. Türkiye’de çok büyük bir adaletsizliğin olduğunu belirten Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi Deniz Bahçeci, “Üniversite sınavlarında yapılan haksızlıklar, çocuk işçi ölümleri, gençlerin sebepsiz yere tutuklanması ya da işkenceye maruz kalması, anadilde eğitim, yaşam alanları gençliğin nöbet gerekçesi olmalıdır. Direnişimizle ablukayı, bariyerleri yıkacağız” diye konuştu. Partizan üyesi Mehmet İşcen, “Türkiyeli gençler Gündoğdu Meydanı’na akın ederek nöbeti sahiplenmelidir” derken, İzmir Halkevi üyesi Uğur Göçmüş de, adalet talebinin olduğu her yerde olacaklarını söyledi.

Abluka altında nöbete katılan Wanlı kadınlar ise İzmirli kadınlara mesaj gönderdi. “Adaleti arayan, barışı arayan daha yaşanılabilir bir Türkiye arayan her kadın alanda olmalı” diyen Rojbin Bor, İzmir’den kadınların nöbetin öncülüğünü yapmasını beklediklerini söyledi.

İki aylık bebeği ile nöbete gelen Özlem Erkol da, “Devlet nasıl ki her şehirde kadına yönelik şiddeti arttırıyorsa biz kadınlar da aynı birliktelikle mücadele alanlarını bırakmayalım” dedi.

Mamak İzmir’e de destek verecek

Mamak Emek ve Demokrasi Güçleri’nin çağrısıyla Wan’da devam eden Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne sahip çıkmak için başlatılan eylem basın açıklaması ile bitirildi. Grup adına konuşan Emek Partisi (EMEP) Mamak İlçe Başkanı Rıza Ercan, eylemlerinin polis tarafından engellendiğini hatırlatarak, “Engellemelerin karşısında Tuzluçayır’daki bir çok parkta adalet anlayışımızı anlattık” diye konuştu. Açıklamanın ardından abluka altında olan Feyzullah Çınar Parkı’ndan Tek Mezar Parkına yürüyen grup, parkta bulunan yurttaşlara da ‘adalet ve vicdan” nöbetini anlatarak, bugün İzmir’de devam edecek nöbet için de yine 3 günlük eylem yapacaklarını duyurdu.

Emekçiler de direnişe destek verecek

İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri, Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne destek vereceğini belirterek, “Mücadeleleri mücadelemizdir” dedi.
DİSK Ege Bölge Temsilciliği’ndeki toplantıda konuşan TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Sözcüsü Melih Yalçın, toplumun tüm kesimlerinin baskı altında olduğu koşullarda, adaletin ekmek ve su kadar acil ihtiyaç olduğunu söyledi. Yalçın, herkesi nöbete destek vermeye çağırdı.

Öte yandan, HDP’li vekiller de Konak ve Kemeraltı’nda bildiri dağıttı.

EN SON EKLENENLER