Yüksel Caddesi eylemi 280’inci gününde

 280’inci gününe giren “İşimizi geri istiyoruz” eylemine polis yine müdahale etti.

Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile işlerinden ihraç edilen ve zorla götürüldükleri Sincan Cezaevi Kampüs Hastanesi’nde tutulan Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’nın açlık grevi eylemi 160’ıncı, Yüksel Caddesi’nde başlayan “İşimi geri istiyorum” eylemi ise 280’inci güne girdi. Hem Gülmen ve Özakça’ya destek olmak hem de işlerine geri dönmek isteyen Yüksel Caddesi eylemcilerinin eylemi ise tüm engellemelere rağmen 280’inci günde devam ediyor.

“İşimizi geri istiyoruz” eylemi bugün de polis engelline takıldı. Konur Sokak’ta bir araya gelen ve İnsan Hakları Anıtı önünde basın açıklaması yapamayan eylemciler, “Nuriye ve Semih işe geri alınsın” pankartı açarak Yüksel Caddesi ile Konur Sokak’ın kesiştiği yerde eylemi gerçekleştirdi. “Nuriye, Semih yalnız değildir” ile “Yaşasın açlık grevi direnişimiz” sloganları atan eylemcilere karşılık polis, Ankara Valiliğinin almış olduğu “eylem yasağı” kararını anons ederek, grubun dağılmasını istedi. Grubun dağılmaması üzerine polis zor kullanarak, eylemcileri Konur Sokak’ın sonuna kadar iterek uzaklaştırdı.

İlker Işık adlı eylemci, polisin arbede esnasında kendisine tekme attığını söyledi. Eylemciler daha sonra sloganlar eşliğinde sokaktan ayrıldı.

EN SON EKLENENLER