DBP Saray Eşbaşkanı gözaltına alındı

DBP Saray İlçe Eşbaşkanı Tuncer Kalkali ve belediye meclis üyesi Sıddık Akın gözaltına alındı. HDP yöneticisi Abdulgaffar Atabay ise tutuklandı.

Van’ın Saray ilçesinde Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İlçe Eşbaşkanı Tuncer Kalkali ve belediye meclis üyesi Sıddık Akın gözaltına alındı. Kalkali, Şerefhane (Şerefxan) Mahallesi’ndeki evine düzenlenen asker baskınında, Akın’ın ise çağırıldığı İlçe Jandarma Karakolu’nda gözaltına alındığı belirtildi.

Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen Kalkali ve Akın’ın karakolda tutulduğu belirtildi.

ÇALDIRAN’DA 1 KİŞİ TUTUKLANDI

Öte yandan, 13 Ağustos’ta Van merkez, Çaldıran, Erciş ve Başkale ilçelerinde düzenlenen eş zamanlı baskında gözaltına alınan 23 kişiden 6’sı emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye getirildi. Çaldıran’da gözaltına alınan HDP yöneticileri Abdulgaffar Atabay, Şemsettin Ünal, esnaf Nasır Bilici, Saim Tar ve ismi öğrenilemeyen 2 kişi savcılık ifadelerinin ardından “Örgüt üyesi olma” iddiasıyla mahkemeye sevk edildi. 6 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı ancak serbest bırakılanlardan Abdulgaffar Atabay, 2008 Newroz’unda çıkan olaylarda “Polise mukavemet etmek” iddiasıyla açılan davadan kesinleşmiş 3 yıl 2 ay cezasından dolayı tutuklandı.

Kentte, aralarından HDP İl Yöneticisi Özgür Aras’ın da bulunduğu 17 kişi ise il ve ilçe emniyetlerinde tutulmaya devam ediyor.

 

EN SON EKLENENLER