Sanatçılar Yürüyor Platformu: Önce adalet ve özgürlük, ardından sanat

– Adalet ve özgürlük taleplerini Sanatçılar Yürüyor Platformu çatısı altında dile getiren sanatçılar, “Önce adalet ve özgürlük, ardından sanat” diyerek, sokaklarda olmaya devam edeceklerini söyledi.

Adalet taleplerinin yükseldiği bir dönemde “Adalet ve özgürlük için bizim de söyleyecek sözümüz var” sloganıyla “Sanatçılar Yürüyor Platformu”nda bir araya gelen sanatçılar, yollarına “Önce adalet ve özgürlük, ardından sanat” diyerek devam edecek.

‘SÖYLECEK SÖZÜMÜZ VAR’

Türkiye’deki adalet arayışına ses olmak amacıyla platformu oluşturduklarını dile getiren oyuncu Volkan Yosunlu , Adalet Yürüyüşü’nün başladığı dönemlerde “Adalet kelimesinin altını nasıl doldururuz? Ülkenin özgürlük mücadelesine nasıl katkıda bulunuruz?” sorularıyla yola çıktıklarını söyledi.

Yosunlu, “Biz Kemal Kılıçdaroğlu’nun yürüyüşüne katılmadık. Kapanan, yağmalanan sahneler, yaşam hakkı elinden alınan çocuklar, tecavüze uğrayan kadınlar, Nuriye ve Semih’in hakkını aramak için yola çıktık ve örgütlendik” dedi.

Türkiye’de yaşananlara karşı kendilerinin söyleyecek sözü olduğunu ifade eden Yosunlu, “Yaşananlara karşı biz ne yapabiliriz?” sorusunun altında eylemler düzenlemek için tartışmalar yürüttüklerini dile getirdi.

‘SOKAKLARDA OLACAĞIZ’

Platform olarak ise ilk kez HDP’nin Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne katıldıklarının altını çizen Yosunlu, “Bizim için özgürlük mücadelesi herhangi bir partinin ya da örgütün tek başına sahipleneceği bir şey değil. Özgürlük arayışı herkesin katkı sunacağı ve yararlanacağı bir şey olmalı. Biz bundan sonra sanatçılar olarak dayanışmanın büyütülmesi adına eylemlerimizi sürdüreceğiz” diyerek sokaklarda olmaya devam edeceklerini söyledi.

‘BİR ARADA OLMALIYIZ’

Bir sanatçının sorunlarını dile getirebileceği bir alanın oluşmasının önemli olduğunu dile getiren Yosunlu, hayata dair birçok konuya ilişkin meslektaşlarıyla bir araya gelip tartışmalar yürüttüklerini söyledi. Sanatın üreticileri ve sanatı karşılayan seyirci ile bir arada olacağı bir örgütlülük kurduklarını belirten Yosunlu, “Sendikalar ve meslek örgütleri belli bir alanda örgütlülüğe açıktı. Platform ile bir bütün olarak yan yana gelmeyi hedefliyoruz. Sanatçı ve halk iç içe olduğu sürece başarıya ulaşabilir” dedi.

‘YALNIZ DEĞİLİZ’

Oyuncu Ertürk Erkek de platforma çok sayıda oyuncu ve dansçının dahil olduğunu söyledi. Sanatçı ve seyircinin birbirinden ayrı olamayacağına işaret eden Erkek, “Onların bizimle birlikte hareket etmesi bizim için çok değerli ve onların sorunlarını dile getirmekte bizim temel amaçlarımızdan biri” diye ifade etti.

Yaşanan sorunlara karşı platform olarak daha örgütlü müdahale edebileceklerini söyleyen Erkek, şöyle dedi: “Biz yalnız olmadığımızı gördük. Bu kuruluş beni iyi hissettiriyor. Benim mesleğim ve seyircimle ilgili birçok sorunu rahatça tartışabileceğim alan oluştu. Barış için de bir kıvılcım olabiliriz.”

‘SANATIMIZLA DİRENECEĞİZ’

Sorunlarının sadece sanat olmadığını kaydeden oyuncu Cem Baza, bir yandan adalet ve özgürlük için eylemsellikler geliştireceklerini, öte yandan ise sanatın gelişmesi için çalışmalar yürüteceklerini dile getirdi. Adaletin olmadığı yerde sanatın da icra edilemeyeceğini söyleyen Baza, “Adalet arayışını devam ettireceğiz çünkü karşımızdaki düşman çok güçlü. Nuriye ve Semih binlerce insana öncülük yaptı. Biz de sanatımız ile direnerek yılmadan devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

‘SİNDİRMEYE KARŞI YAN YANAYIZ’

Oyuncu Defne Halman da, insanların korktuğu bir dönemde yan yana olmanın önemine dikkat çekti. Baskı ve sindirme politikasının çok yoğun olduğu bu süreçte yan yana olunması gerektiğini söyleyen Halman, “Seyircimiz ve dostlarımız ile bir arada olmak çok önemli. Belli bir hedefe, özgürlüklere doğru hep birlikte yürümek ve başarmak önemlidir” dedi.

Sanatseverler, sosyal medya üzerinden de örgütlenen sanatçılara, “#Sanatcilaryuruyor” ismi ile Twitter ve Instagram üzerinden ulaşabilecek.

EN SON EKLENENLER