Ulusal birlik talebi köy köy yayılıyor

 Kürt ulusal birliğine yönelik siyasal adım ve çabalar Hakkari’ye bağlı Baleka köylülerini heyecanlandırdı. Kürtlerin elde ettiği kazanımların süreklileşmesi için birliğe ihtiyaç olduğunu hatırlatan köylüler, “Birlikte kardeşlik, kazanç, güzellik ve huzur var” diye konuştu.

Kürt ulusal birliğine yönelik siyasal çalışma ve çabalar Kürtlerde heyecan yarattı. Elde edilen kazanımların kalıcılaşması için ulusal birliğin önemine dikkat çeken Hakkari merkeze bağlı Pınarca (Baleka) köyü ve köye bağlı Hendek (Xendek) mezrasında yaşayan köylüler, her bireyin ulusal birliğe şartsız destek olması gerektiğini belirtti.

‘BİRLİKTE KARDEŞLİK, KAZANÇ, GÜZELLİK, HUZUR VAR’

Bir yandan işlerini yapan, bir yandan da gündemi takip ettiğini ifade eden köylülerden Hasan Pala, 4 parça Kürtlerin çocuklarının yarınlarının güvenceye alınması için el ele vererek ulusal birliğin sağlanması gerektiğini söyledi. Pala, şöyle devam etti: “Birlikte kardeşlik var, kazanç var, güzellik var, huzur var. Hep birlikte el ele vererek önümüzdeki konferansı başarıyla yapmamız lazım. Bütün dünyanın savaşı Kürtler üzerinedir. Dünya Kürtleri tanıdı bir biz kendimizi tanıyamadık. Mutlaka ulusal birlik kurulmalı ki çocuklarımıza ve torunlarımıza bir şey bırakabilelim. Bizler birlik olmalıyız ki bizim dostlarımız da bizlere daha fazla yardım edebilsin.”

‘DÜNYANI HER YERİNDE KÜRTLER BİRLİK İÇİN MÜCADELE ETMELİ’

Köylülerden Sait Pala da, “kenetlenme zamanı” diyerek şunları dile getirdi: “Tek İsteğimiz ulusal birliğin sağlanmasıdır. Birlik sağlanırsa eskisinden daha güçlü olacağız. Bazıları korucu oluyor, bazıları Kürt düşmanlarıyla hareket ediyor. Bu şekilde olmaz. Bu hataya düşenler de bu hatalarından vazgeçmeli ve hepimiz kardeş eli ile birbirimize sarılmalıyız.” Hüseyin Pala da, “Kürdistan’ın dört parçası kardeşlik elini tutmalı. Bu şekilde dünya bizleri tanıyacaktır. Birlik olamazsak kimse bizleri tanımayacak ve değer vermeyecektir. Dünyanın neresinde olursa olsun bütün Kürtler ulusal birlik için çaba harcamalı ve bu birlik mutlaka kurulmalı” diye konuştu.

‘KİMSE BİREYSEL ÇIKAR PEŞİNDE OLMASIN’

Köye bağlı Hendek (Xendek) mezrasında ikamet eden İsmet Aşkan da, bütün Kürt parti ve liderlerinin ulusal birlik için çalışması gerektiğini dile getirerek şunları ifade etti: “Buradan bütün Kürt liderlerine çağrıda bulunuyorum. Ulusal birlik konferansı bizim için çok önemlidir. Kendisini lider olarak gören, parti temsilcileri olan aile büyükleri olan herkes bu konferansın toplanması ve başarılı olması için elinden geleni yapmalı. Bunu yapmalı ki düşmanlarımıza karşı mücadele edebilelim.” KDP Lideri Mesut Barzani için “Ondan babasının izinden gitmesini beklerdik” diye söz eden Aşkan, “Yanlış yapmamalı. Bütün Kürtler kardeşiz. Bizim için o bu önemli değil. Kimse kendi çıkarlarını bu konferansının önüne koymamalı. Kim olursa olsun. Ulusal birlik konferansı mutlaka toplanmalı ve bunun için hem Kürt liderler, hem de bütün Kürt halkı elinden geleni yamalıdır. Bizler buralardan buna inanıyoruz ve bu birliğin mutlaka kurulacağına inancımız tamdır” diye konuştu.

‘BİRLİK OLMAZSA ACILAR ARTAR’

Pınarca köyünden Şeref Pala ise, ulusal birliğin sağlanamaması halinde çekilen acıların artacağını dile getirerek şunları söyledi: “Canı gönülden birliğin kurulacağı günü bekliyoruz. Kürtler artık eski Kürt değil. Kürtler halk olarak tek yüreğiz. İç çekişme ve kişisel menfaatleri bırakmamız lazım. Bütün Kürtleri yönetecek bir sistemi kurmaları lazım. Bu da dört parçanın birliğini sağlamalı. Bunun olmaması durumunda dedelerimizin ve babalarımızın çektiğinin aynısını çekeceğimizden korkuyorum.”

EN SON EKLENENLER