Yıldırım: Halkla bütünleşmemizden korkuyorlar

 Gündoğdu’daki Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne polisler tarafından yapılan müdahaleyi değerlendiren HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım, “İnsanların slogan atmasından değil, bizim çoğalma, halkla bütünleşme potansiyelimizden, kendilerinin artık unutmaya yüz tuttuğu halkın değer yargılarının HDP’nin değer yargılarıyla bütünleşiyor olmasından duydukları korkudur” dedi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) İzmir Gündoğdu Meydanı’nda başlattığı Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne sarı basın kartı olmayan gazetecilerin alınmaması üzerine tepki gösteren HDP’li vekil ve üyelere polisler tarafından yapılan müdahaleyi HDP Grup Başkanvekili Ahmet Yıldırım değerlendirdi. Grup toplantılarını saat 12.30’da gerçekleştirmeyi planladıklarını fakat siyasi iktidarın kendini aciz duruma düşürerek saldırıda engellemelerde bulunduğunu vurgulayan Yıldırım, “Bunlar bir iktidarın güç ispatı ise bu çelik bariyerler, binlerce polis onlarca zırhlı araç eğer kendisi tarafından bir güç olarak gösteriliyorsa büyük bir gaflet içerisindeler. Bunlar artık siyasi ömrünü tamamlamış olmanın bir ifadesidir. Çünkü ses cihazların içeriye alınması, içerde gölgelik alanların genişletilmemesi, özgür basın geleneğinin temsilcisi olan başta dihaber olmak üzere muhabirlerin içeriye sokulmaması gerçeklerden korkmaktır” dedi.

‘ÇOĞALMAMIZDAN KORKUYORLAR’

Gündoğdu’ya yapılan yürüyüş esnasında HDP’li milletvekillerinin “Hak hukuk adalet” sloganı attığını, bu slogan karşısında polislerin yürüyüşlerin önünü keserek vekilleri engellediğini aktaran Yıldırım, “Onların rahatsız olduğu şey vekillerin ve sınırlı sayıda insanın slogan atması değildir. Çevreden çok net şekilde destek geldi. Alkışlarla, sloganlarla, zılgıtlarla destek geldi. Bizim çoğalma, halkla bütünleşme potansiyelimizden, kendilerinin artık unutmaya yüz tuttuğu halkın değer yargılarının HDP’nin değer yargılarıyla bütünleşiyor olmaktan duydukları korkudur aslında. Eğer bizim nöbetimize, yürüyüşümüze ve hakikat mücadelemize karşı destek az olsaydı inanın hiçbir engelleyici rol ile karşı karşıya kalmayacaktık. Bu durum onları ürkütüyor ama korkunun ecele faydası yoktur” diye tepki gösterdi.

‘HALKIMIZ NÖBETİ ZİYARET ETSİN’

Türkiye’nin her zaman güç siyasetinin belirlendiği bir ülke olduğunu kaydeden Yıldırım, “Hiçbir siyasi iktidar bugün ki kadar hukuk dışına çıkarak, yasa dışına çıkarak ahlak sınırlarını zorlayarak kendini bu gün ki kadar gülünç durumu düşürmemişti. Bu bir gücün, kahramanlığın öyküsü olamaz. Bu uygulamaların sahipleri bilmelidir ki bu uygulamalara karşı korkacak bir HDP’li, bir muhalif kimse bulamayacaklar aramızda” dedi. Vicdan ve Adalet Nöbeti’ne yapılan saldırıl ile teshir olanın faşizm olduğuna dikkat çeken Yıldırım, “Bu eylemlerin onca amaçlarının biride onların kirli yüzünü sözlü olarak anlatarak değil, yaşayarak göstererek topluma anlatacağız. Onlarda gerçek yüzlerini topluma anlatmak ve göstermekte geri durmadılar işimizi kolaylaştırdılar. Biz önümüzde ki günlerde de bu engellemeleri, barikatları kabul etmeyeceğiz. Bunun için direnişse direneceğiz. Bu nöbetlerde genel direnişimiz bir parçasıdır. Halkımıza çağrımızdır. Herkes nöbetimizi ziyaret etmelidir” ifadelerini kullandı.

EN SON EKLENENLER