KESK: Alanlarda olacağız

İzmir’de TİS ve KHK’lere karşı yapılan açıklamada konuşan KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, hakları için alanlara ve meydanlarda olacaklarını belirtti.

Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Toplu İş Sözleşmesi’nde (TİS) hükümetin Memur Sen ile yapmış olduğu görüşmeler ve teklif ettiği yüzde 3+3’lük zam teklifi ile KHK’leri protesto etmek amacıyla bir araya geldi. İzmir Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde toplanan KESK’liler arasında KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, HDP Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım, HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataş ve siyasi parti temsilcileri katılım sağladı. Açıklamaya katılanlar Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’nın fotoğraflarını taşırken, “OHAL kaldırılsın KHK’ler iptal edilsin Nuriye ve Semih işlerine iade edilsin” ve “Adalet halkların elleriyle gelecek” dövizlerini taşıdı. Kitle oturma eylemi yaptığı esnada, “Direne direne kazanacağız”, “Nuriye Semih yalnız değildir” sloganlarını attı. Oturma eyleminin ardından konuşma yapan KESK Eş Genel Başkanı Aysun Gezen, KHK ve OHAL’le emeklerinin sömürüldüğünü ve emekçilere karşı saldırı amaçlı kullanıldığına dikkat çekti.

‘ONURLU BİR YAŞAM İSTİYORUZ’

Gezen, hükümetin emekçilerin aklı ile oynadığını belirterek 3+3’ün kendi çıkarları için yaptığını belirtti. Gezen, sokaklarda alanda meydanlarda olacaklarını söyleyerek, OHAL ve KHK baskı ve zulmüne karşı omuz omuza direnmeye hazır olduklarını ifade etti. Gezen, “Onurlu bir yaşam istiyoruz. Demokratik laik için mücadele edeceğiz ve bu mücadeleye herkesi davet ediyoruz” dedi.

EN SON EKLENENLER