Pir Kazım Deprem için Leverkusen Dergahında taziye yapıldı

Pir Kazım Deprem için kardeşi Pir Mustafa Deprem Almanya’nın Leverkusen Dergâhında taziye yemeği verdi. Birçok kurum ve kuruluştan temsilcilerin katıldığı taziyede, yazar Aziz Tunç, Gazeteci Şükrü Yıldız ve HDK Avrupa Eşbaşkanı Demir Çelik birer konuşma yaptı.

Pir Deprem’in sosyal hayatta karşılaştığımız sorunları çözmedeki kabiliyetine dikkat çeken Aziz Tunç, AK-EL Vakfındaki çalışmalarını dile getirdi. Onun yaşamı ile bir Alevi olduğunu söyleyen Tunç, “bu anlamıyla hayatımıza çok şey kattı” dedi.

Yıldız ise yaptığı konuşmada, Kantarma’nın Aleviler açısından tarihsel önemini belirtti. Kurmanci konuşan Kürtlerin Alevi merkezinin Elbistan olduğunu söyledi. Böyle bir coğrafyadan gelmiş olmanın verdiği özgüvenin temsilcisi olan Pir Deprem’in, kendi ana diliyle olan barışıklığına dikkat çekti. Yıldız, Kazım Deprem’in TV10 sürecinde sadece Kürtçe programlara katılarak bu konudaki hassasiyetini gösterdiğine vurgu yaptı.

HDK Avrupa Eşbaşkanı Demir Çelik yaptığı konuşmasında, yaşamları emek olan Pirlerin etrafında birliğin örülmesi gerektiğine dikkat çekti. Alevilerin maruz kaldığı saldırıların karşısındaki direnişin tarihsel olduğunu söyleyen Çelik, pirlere ve itikatta bağlılığın gereğinin direniş olduğunu söyledi.

Ozan Şexo’nun okuduğu nefeslerle devam eden taziyede, Pir Veli, Pir Mustafa Aslan ve Melek ananın okuduğu gülbankler ile son buldu.

https://www.facebook.com/sukruyildiz46/videos/1853395841655941/

EN SON EKLENENLER