Barcelona’daki saldırıya dünyadan tepki

Barcelona’daki DAİŞ saldırısına ilişkin dünyadan tekiler geldi.

DAİŞ’in İspanya’nın Barcelona kentinde düzenlediği, 13 kişinin hayatını kaybettiği, 50’den fazla da yarılının olduğu saldırılarla ilgili uluslararası alanda tepki geldi.

Siyasetten spora gelen İspanya ile dayanışma mesajları şöyle:

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson da olayla ilgili konuşarak, “Tüm dünyadaki teröristler bilmelidir ki, ABD ve müttefikleri sizi bulup adalete teslim edecektir,” dedi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı da Twitter hesabından açıklama yaparak, “Barselona’daki terör eylemini şiddetle kınıyoruz. Bu kötülüğün hiçbir mazereti yok. İspanya halkına başsağlığı dileğinde bulunuyor ve onlarla birlikte yas tutuyoruz” ifadelerinde bulundu.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı saldırıları lanetleyerek hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Dışişleri Bakanlığı tarafından İspanya’yla terörizme karşı mücadelede dayanışma içinde olunduğu bildirildi.

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, İskoçya Başbakanı Nicola Sturgeon, Londra Belediye Başkanı Sadiq Khan, ABD Başkanı Trump’ın eşi Melanie Trump, İngiliz İşçi Partisi Genel Başkanı Jeremy Corbyn gibi çok sayıda isim de saldırıyla ilgili sosyal medyadan paylaşım yaparak, başsağlığı ve dayanışma mesajları verdiler.

MESSİ VE RONALDO’DAN DA TEPKİ

Saldırının ardından, Barcelona’da forma giyen Arjantinli futbolcu Lionel Messi bir mesaj paylaştı. Messi, Instagram hesabından paylaştığı mesajında, “Barselona’daki korkunç saldırının kurbanlarının ailelerine ve dostlarına başsağlığı ve desteğimi sunmak, şiddet eylemlerini tümden kınamak istiyorum. Teslim olmayacağız, nefret olmadan, şefkat ve hoşgörünün bir arada yaşamanın temeli olduğu, barışçıl bir dünyada yaşamak isteyen çok daha fazla insan var” dedi.

Real Madrid’in Portekizli yıldız oyuncusu Cristiano Ronaldo da, Barselona halkı için destek mesajı yayınladı. Barselona’dan gelen haberlerle dehşete kapıldığını söyleyen Ronaldo, dayanışma yapılması gerektiğini vurguladı.

EN SON EKLENENLER